Chevrolet se retrage din WTCC
08.07.2012
        
Distribuie acest articol!   

Chevrolet, care este principalul competitor si, practic, singurul constructor inscris oficial in Campionatul Mondial de Turisme (WTCC), si-a anuntat retragerea din aceasta competitie, la finele actualului sezon. In ultima vreme, Chevrolet a dominat categoric intrecerile din WTCC, in lipsa unei concurente serioase. Insa…

“In urma unei analize strategice a programelor noastre din sport si marketing, am decis sa parasim Campionatul Mondial de Turisme FIA, la sfarsitul sezonului 2012, pentru a ne putea concentra asupra activitatilor marcii Chevrolet din alte domenii”, a declarat Susan Docherty, presedintele Chevrolet Europe.

Chevrolet va continua implicarea in competitiile IndyCar si GT, prin structurile sale din Statele Unite. In alta ordine de idei, aceasta decizie de retragere este o lovitura foarte dura pentru WTCC, care nu reuseste sa atraga constructori, in timp ce competitia rivala din Germania, DTM, se bucura de participarea oficiala a trio-ului greilor Audi, Mercedes si BMW.

In prezent, SEAT este prezent in WTCC, insa fara un program oficial, iar BMW furnizeaza masini pentru echipe private. Ford si-a facut aparitia anul acesta prin team-ul Arena, in timp ce Honda si-a manifestat intentia de a reveni cu un program complet in 2013, iar anul acesta participa la trei curse. Constructorul rus Lada are, de asemenea, un program partial.

Distribuie acest articol!