F1, Germania: Alonso, la a treia victorie
22.07.2012
        
Distribuie acest articol!   

Cu ploaia dominand inca odata calificarile, asa cum s-a intamplat si la Silverstone, in urma cu doua saptamani, pilotul Ferrari, Fernando Alonso a obtinut al doilea pole position consecutiv pe pista uda. Spaniolul a fost urmat pe podium de Vettel, Webber si Schumacher. Desi a stabilit al treilea timp al calificarilor, Webber a fost retrogradat 5 pozitii pentru schimbarea cutiei de viteze.

Spaniolul s-a mentinut in frunte si in cursa, reusind sa-si treaca in cont cea de-a treia victorie din actualul sezon si sa-si consolideze pozitie de lider in clasamentul provizoriu al pilotilor. Ceva mai disputata a fost intrecerea pentru cea de-a doua treapta a podiumului, dintre Vettel si Button. Germanul a reusit o depasire spectaculoasa si destul de controversata in penultimul tur, finalul cursei gasindu-l in pozitia secunda. Depasirea face obiectul unei anchete a comisarilor de cursa, iar clasamentul ar putea suferi mondificari, in cazul in care Vettel va fi penalizat (a trecut cu mult peste marginea pistei).

Urmatoarea cursa va avea loc peste doar o saptamana, pe 29 iulie, in Ungaria, la Budapesta, pe Hungaroring. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, la Hockeheim, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Germania 2012:
 1. Fernando Alonso (Ferrari)
 2. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 3. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
 4. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
 5. Kamui Kobayashi (Sauber-Ferrari)
 6. Sergio Perez (Sauber-Ferrari)
 7. Michael Schumacher (Mercedes)
 8. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault)
 9. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes )
10. Nico Rosberg (Mercedes)

Clasament piloti:
1. Fernando Alonso 154 p.
2. Mark Webber 120 p.
3. Sebastian Vettel 110 p.
4. Kimi Raikkonen 98 p.
5. Lewis Hamilton 92 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 230 p.
2. Ferrari 177 p.
3. McLaren-Mercedes 160 p.
4. Lotus-Renault 159 p.
5. Mercedes 105 p.

UPDATE: Vettel a fost penalizat cu 20 de secunde si a fost retrogradat pe locul 5. In aceste conditii, pozitia a treia pe podium i-a fost atribuita lui Kimi Raikkonen.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!