Kia K9 se va numi Quoris
19.07.2012
        
Distribuie acest articol!   

Noul sedan de lux, varf de gama la Kia, a fost prezentat oficial intr-un comunicat de presa, ocazie cu care constructorul coreean  a dezvaluit numele acestuia. Cunoscuta pana acum sub numele de cod K9, noua limuzina a coreenilor se numeste Quoris.

Format prin asocierea cuvintelor engleze “core” (inima) si “quality” (calitate), numele Quoris a fost astfel ales incat sa sugereze principalele atribute ale masinii – soliditate, lux, inalta tehnologie, toate reunite ca intr-un cor”, declara Thomas Oh, vicepresedinte executiv la Kia.

Quoris este un sedan de lux cu transmisie pe puntea posterioara, destinat pietelor internationale, inclusiv SUA si Europa de Vest. Va fi disponibil la vanzare pana la finele anului 2012, la inceput pe pietele asiatice si nord-americane.

In Coreea de Sud, noul model este disponibil cu doua propulsoare V6, unul de 3,3 litri si 300 CP, iar celalalt de 3,8 litri si 333 CP. Ambele sunt cuplate la o transmisie automata cu 8 trepte. Kia a anuntat deja ca, pe pietele internationale, Quoris va fi disponibil cu o versiune V6 MPI de 3,8 litri si 290 CP, precum si cu un GDI de 3,8 litri si 333CP.

Ca aspect exterior, Quoris impune prin gabarit si forme elaborate. Un ochi avizat, insa, va recunoaste cate ceva din stilul caladrului de la Maserati Quattroporte sau din sectiunea frontala, grupurile optice si capota portbagajului de la unele modele BMW…

Interiorul, spatios si bine finisat, este garnisit cu tehnologie si sisteme de asistenta la condus. Cel de la volan are la dispozitie, printre altele, tempomat inteligent, sistem de detectie pentru “unghiul mort” (foarte util la schimbarea benzilor), alerta la parasirea benzii de rulare si monitorizare video panoramica realizata cu 4 camere video exterioare.

Distribuie acest articol!