Muzeul Skoda se redeschide in decembrie
20.07.2012
        
Distribuie acest articol!   

Dupa 15 ani de activitate, timp in care i-au trecut pragul peste 1,5 milioane de vizitatori din toata lumea, Muzeul Skoda se afla in prezent intr-o ampla operatiune de renovare. Una dintre atractiile orasului Mlada Boleslav din Cehia, unde Skoda Auto isi are cartierul general, muzeul isi va redeschide portile pentru publicul larg in luna decembrie a acestui an.

Cei de la Skoda au prezentat recent noul concept al muzeului, menit sa scoata in evidenta trecutul bogat al constructorului ceh de automobile, unul dintre pionierii industriei de profil. Pe o suprafata de 1.800 mp, cladirea renovata va adaposti 45 de piese, automobile, motociclete si biciclete din secolele XIX si XX.

Muzeul va primi constant noi vehicule Skoda, pe masura ce acestea vor fi restaurate. De asemenea, cei de la Skoda vor alterna periodic unele piese expuse, cu scopul de a-i determina pe vizitatori sa revina la muzeu.

Complet renovat, Muzeul Skoda va fi impartit in trei sectiuni principale. In sectiunea “Tradition" vor fi expuse automobile din diferite perioade, in timp ce expozitia "Evolution" va prezenta diverse modele, incepand cu primele creatii, semnate de fondatorii Vaclav Klement si Vaclav Laurin. In fine, sectiunea “Production” se va concentra pe modul in care au fost produse automobilele Skoda, precum si pe metodele de restaurare folosite in prezent, pentru viitoarele piese ale muzeului.

Distribuie acest articol!