Noul Mercedes Clasa A - succes peste asteptari
25.07.2012
        
Distribuie acest articol!   

Cei de la Mercedes au un bun motiv sa se felicite: noua generatie a Clasei A este atat de populara, incat cererile depasesc toate asteptarile constructorului! Desi fusese anticipat de comentariile si prezentarile favorabile din presa auto internationala, succesul i-a luat pe nepregatite!

Codul stilistic al Clasei A a fost schimbat radical, iar aceasta noutate are un succes remarcabil in randul clientilor. Peste 40.000 de comenzi au fost deja lansate inca din momentul debutului. Cererea depaseste cu mult chiar si cele mai optimiste previziuni de vanzare, astfel ca Mercedes-Benz a decis sa contracteze o parte din productia noului model in Finlanda. Partenerii de la Valmet sunt cei care vor produce, in intervalul 2013-2016, 100.000 de unitati Mercedes Clasa A.

Cele doua fabrici principale pentru acest model sunt cele de la Rastatt (Germania) si Kecskemet (Ungaria), aceasta din urma inaugurata de curand. Ambele uzine sunt specializate in productia modelelor compacte de la Mercedes. Deocamdata, doar la Rastatt a inceput productia noii Clase A. Aici se va produce, in viitor, si SUV-ul compact GLA, in timp ce la Kecskemet se va asambla si coupe-ul cu 4 usi CLA. Cat despre cei de la Valmet, ei sunt un colaborator cu o experienta deosebita, avand in vedere modelele produse deja in acelasi regim, de subcontractant: Fisker Karma, Aston Martin Rapide, Porsche Cayman si Boxster.

Distribuie acest articol!