Hora - dubla victorie pe Transalpina
14.08.2012
        
Distribuie acest articol!   

Etapele a IX-a si a X-a ale intrecerii interne de viteza in coasta, disputate la sfarsitul saptamanii trecute, pe Transalpina, la Novaci-Ranca, au fost adjudecate de Lucien Hora.

Pilotul resitean s-a impus pe cel mai lung traseu de coasta din Romania, in ciuda vremii instabile si a ploii capricioase din etapa de vineri a competitiei. Desi in prima etapa din dubla de la Ranca, ploaia a udat asfaltul in doua din cele cinci treceri ale etapei, pilotul monopostului Lola (foto) a ajuns la final cu cel mai bun timp pe tur.

Prima mansa de concurs in etapa de vineri a Cupei Gorjului a fost intarziata din cauza ploii, dar aceasta nu a impiedicat evolutia excelenta si a lui Lucian Radut, care obtinea al doilea timp din concurs in fata lui Daniel Onoriu, Catalin Cismaru si Mircea Padurean.

Fara sa urce in prima mansa de concurs a etapei a IX-a, vicecampionul Paul Andronic a terminat etapa pe a doua treapta a podiului. Pe al treilea loc s-a clasat Andrei Dumitrescu, revenit la volanul monopostului sau Tatuus, care i-a suflat podiumului lui Lucian Radut. Podiumul final al primei etape din dubla de coasta Cupa Gorjului a fost astfel format din Lucien Hora, Paul Andronic si respectiv Andrei Dumitrescu.

Duminica, vremea a rezervat soare pentru toate urcarile din concurs, asfaltul traseului de coasta incalzindu-se incet. Cu toate acestea, etapa nu a ramas fara surprize. In a doua urcare a etapei si prima de antrenamente cronometrate, scurta iesire in decor a debutantului Bogdan Dobranici a dus la spargerea baii de ulei si la intinarea pistei cu ulei, precum si la intreruperea cursei. Dupa reluare, Hora a castigat cu timpul obtinut in prima mansa de concurs, in timp ce secundul sau, Paul Andronic, nu a mai putut lua startul si a ratat podiumul etapei. Andrei Dumitrescu a urcat pe locul doi, iar Daniel Onoriu a rezervat fanilor o revenire spectaculoasa de pe locul 7 direct pe a treia treapta a podiumului.

Cupa Gorjului 2012 a contat ca a patra dubla disputata in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2012 si a aliniat la start peste 50 de piloti in ambele zile de concurs. Urmatoarea etapa a CNVC Dunlop 2012 va avea loc la Campulung Muscel, pe traseulul de la Voina, in perioada 31 august – 2 septembrie.

Distribuie acest articol!