Lubexpert - Povestea a 10 ani de evolutie continua
01.08.2012
        
Distribuie acest articol!   

Compania Lubexpert, distribuitor autorizat Exxon Mobil in Romania, anunta intrarea pe doua noi piete, Ungaria si Slovacia, lansare care coincide cu implinirea a 10 de ani de activitate.

Evenimentul  a fost marcat printr-o conferinta de presa de la Budapesta, cu ocazia Hungaroring, la care au participat reprezentantii ExxonMobil si cei ai echipei McLaren Mercedes, Mobil 1 fiind un sponsor important al curselor de Formula 1 si furnizorul de lubrifianti si combustibil pentru echipa McLaren.

Doi dintre pilonii de baza ai echipei McLaren au dezvaluit in cadrul acestei conferinte cateva dintre secretele prin care reusesc de mai bine de trei decenii sa se mentina in topul celor mai bune echipe din Formula 1. Tony Harlow (foto, dreapta), in varsta de 70 de ani, lucreaza de 40 de ani pentru Exxon Mobil si coordoneaza verificarile tehnice ale motoarelor si cutiilor de viteze, fiind consultantul echipei Vodafone McLaren Mercedes de 18 ani. Simon Roberts, directorul de operatiuni al echipei McLaren, a declarat ca obiectivul echipei McLaren este sa aduca perioada de interventie la un pitsop (schimbul de pneuri) sub 2 secunde.

Decizia de extindere a companiei Lubexpert in Ungaria si Slovacia a fost luata in urma anuntului de intentie al Exxon Mobil de a deservi cele doua piete prin intermediul unui distribuitor unic. Planul de afaceri propus de Lubexpert Romania a fost ales castigator, desi compania a concurat cu distribuitori importanti din Germania, Austria, Polonia si alte piete mult mai dezvoltate decat cea din Romania.

“Multumim Exxon Mobil pentru sansa de fi unicul ditribuitor autorizat in Ungaria si Slovacia.  Consideram ca increderea acordata este urmarea fireasca a 10 ani de munca cu rezultate deosebite in Romania si ca aceasta expansiune ne va apropia si mai mult de obiectivul principal, acela de a deveni cel mai important distribuitor ExxonMobil din Europa”, declara Constantin Pasoi, director vanzari la Lubexpert Romania.

Prezenta pe piata romaneasca din 2002, cu echipe de vanzari dedicate segmentelor auto, vehicule comerciale si industrial, Lubexpert deserveste peste 1.500 clienti proprii si peste 4.500 clienti prin intermediul retelei Autonet Import – principalul jucator pe piata romaneasca a pieselor auto aftermarket. Lubexpert Romania este furnizor pentru peste 100 reprezentate auto din retele cum ar fi VW, Nissan, Porsche, Skoda, Seat, Audi, Toyota, Dacia, Renault, etc. Printre alti clienti importanti Lubexpert Romania se numara si Metro, Praktiker, Real si OBI. Lubexpert este de asemenea importator si furnizor pentru Volvo Trucks lubrifianti OEM. “Timp de 10 de ani, am evoluat impreuna cu partenerii traditionali oferindu-le produse de cea mai inalta calitate si am incercat permanent sa aducem un plus de valoare prin serviciile noastre”, sustine Constantin Pasoi.

Lubexpert a intrat pe piata din Ungaria la jumatatea anului trecut, avand ca obiectiv pentru anul in curs vanzari de 4,2 milioane de euro. In Slovacia, Lubexpert si-a inceput activitatea in decembrie 2011, iar planul de vanzari pentru primul an de activitate in acesta regiune este de 3,5 milioane de euro. Desi piata auto a avut de suferit in ultimii ani, Lubexpert Romania a reusit sa progreseze. Astfel, in 2011, firma a inregistrat o crestere a volumului distribuit de 11%, realizand o cifra de afaceri de aprox. 60 milioane de lei.

Distributia nationala este asigurata in 24 de ore prin intermediul flotei auto proprii si a celor 6 depozite regionale, avand o capacitate totala de stocare de 1.890.000 de litri. In prezent compania are 65 de angajati, fata de 15 in 2002, care activeaza in filialele Lubexpert Romania din Bucuresti, Satu Mare, Iasi, Timisoara, Tg. MureÅŸ, Craiova, Cluj Napoca, Constanta, Brasov si Oradea.

Distribuie acest articol!