Noua Mazda6, in premiera mondiala la Moscova
30.08.2012
        
Distribuie acest articol!   

Mazda prezinta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Moscova noua Mazda6, cel mai nou model al constructorului, care incorporeaza atat linia de design Kodo, cat si tehnologiile revolutionare SKYACTIV, care si-au demonstrat eficienta in echiparea suv-ului CX-5.

Design-ul noii Mazda6 prezinta toate atributele filosofiei Kodo, care face trimitere la surprinderea tensiunii energiei latente, pentru a simula miscarea chiar si atunci cand masina stationeaza. Din toate unghiurile, exteriorul noii Mazda6 inspira eleganta si o dinamica pronuntata, iar partea frontala integreaza LED-uri, pentru prima data la un automobil Mazda. In interior, cockpit-ul este orientat spre sofer, asa cum deja Mazda a obisnuit publicul, iar materialele sunt placute la atingere si de calitate.

Dimensiunile masinii, care poseda un ampatament de 2.830 mm, asigura un spatiu interior generos, mai mare decat in cazul generatiei anterioare, iar jantele de 19 inch armonizeaza linia exterioara. Pachetul de dotari include un display color cu ecran tactil si centrul de comanda HMI (Human Machine Interface), in cadrul caruia functiile multimedia sunt controlate prin intermediul unui buton rotativ pozitionat intre scaunele din fata.

Tehnologiile din echiparea noii Mazda6 vor iesi in prim-plan si in ceea ce priveste performantele de mediu si de siguranta. Noua Mazda6 este primul model care introduce sistemul de franare regenerativa “i-Eloop”, unic pentru autovehicule prin utilizarea unui capacitor si cu un rol semnificativ in economia de carburant. Consumul de combustibil este redus si de sistemul “i-stop”, precum si de tehnologia “single-nanotechnology” folosita pentru tratarea noxelor.

Sistemele de siguranta activa Mazda care vor echipa optional noua limuzina includ controlul fazei lungi (HBC), asistenta la plecare din rampa (HLA), sistemul de semnalizare a franarii bruste (ESS), sistemul de monitorizare a “unghiului mort” (RVM), sistemul de avertizare la depasirea neprevazuta a liniilor de delimitare a sensului de mers (LDWS), precum si asistentul inteligent de oras (SCBS), care franeaza automat la viteze sub 30 de km/ora, daca sesizeaza un posibil impact.

Versiunea si specificatiile Mazda6 prezentata la Salonul Auto de la Moscova sunt destinate pietei din Rusia. Specificatiile pentru Europa vor diferi, acestea urmand sa fie comunicate ulterior.

Distribuie acest articol!