Nurburgring, oficial in faliment
03.08.2012
        
Distribuie acest articol!   

Compania Nurburgring GmbH, cea care are in proprietate si se ocupa de managementul celebrului circuit german cu acelasi nume, a fost plasata in faliment. Decizia statului german, de a nu-si mai asuma datoriile companiei, vine dupa refuzul Uniunii Europene de a valida o subventie guvernamentala de 13 milioane de euro.

Inaugurarea, in 2009, a unui costisitor complex de divertisment amplasat la intrarea pe circuit, a aruncat in balanta companiei, la capitolul datorii, suma de 350 de milioane de euro! Celebrul “Nur” are acum viitorul in ceata, iar incertitudinea planeaza atat asupra circuitului de F1, cat si asupra celebrei bucle de nord, Nordschleife. Nici chiriile platite de producatorii de automobile pentru testarea noilor modele, nici tarifele impuse organizatorilor de concursuri si nici taxa deloc modesta pe care fanii motorsportului o platesc pentru un tur al “Iadului Verde” nu sunt suficiente pentru a rentabiliza legendarul circuit.

Nurburgring Automotive GmbH, compania care inchiriaza circuitul pentru cursa de Formula 1 si cea de 24 de ore de la Nurburgring (in parteneriat cu ADAC) a anuntat ca doreste sa-si continue activitatea, in ciuda viitorului incert al circuitului. Pe de alta parte, compania Nurburgring GmbH a anuntat ca a ajuns la o intelegere cu boss-ul F1, Bernie Ecclestone, in privinta organizarii aici a curselor din Marele Circ, in alternanta cu circuitul de la Hockenheim.

Pentru asociatia Save The Ring, responsabili pentru situatia actuala sunt promotorii Nurburgring GmbH, care au exagerat cu investitiile in structura imensa amplasata la intrarea pe circuit. Viitorul celebrului Nurburgring se va decide in urmatoarea perioada, cand urmeaza sa fie desemnat un lichidator. Salvarea circuitului ar putea veni de la un investitor privat, care sa-l rascumpere de la statul german si mai apoi sa readuca activitatea comerciala pe linia de plutire.

Distribuie acest articol!