Skoda Octavia III debuteaza in noiembrie
31.08.2012
        
Distribuie acest articol!   

Prezenti la Moscova, cu ocazia salonului auto care se desfasoara acolo, in aceasta perioada, oficialii Skoda au facut unele dezvaluiri referitoare la viitorul gamei pe terermen scurt. Asa se face ca presa prezenta la fata locului a aflat detalii legate de lansarea noii generatii Octavia.

Skoda Octavia III va fi dezvaluita in cursul lunii noiembrie, vanzarile urmand sa inceapa abia la inceputul anului viitor. Prin urmare, noua generatie va rata Salonul de la Paris, din septembrie, unde vedeta va fi Rapid, modelul care acopera nisa dintre Fabia si Octavia.

A treia generatie Octavia va beneficia de noua platforma tehnica a Grupului VW, cunoscuta sub acronimul MQB. Este, de fapt, al patrulea model din grup care beneficiaza de platforma modulara MQB, dupa noile Audi A3, SEAT Leon si VW Golf VII.

Chiar daca va creste in dimensiuni (circa 4,8 metri lungime, aproximativ cat Superb), noua Octavia va fi mai usoara decat actuala generatie. In acelasi timp, sunt sanse mici ca asa-numitul fenomen de canibalizare sa-si faca aparitia. Rapid este ceva  mai mic, cu finisaje si materiale de tip “entry-level”, in timp ce viitoarea Octavia va tinde spre categoria premium.

Din punct de vedere estetic, Octavia III preia liniile de la conceptul Vision D (foto), prezentat la Salonul de la Geneva, din 2011.

In privinta motorizarilor nu vor fi surprize, agregatele care vor dota noul VW Golf VII urmand sa se regaseasca si la Skoda Octavia III. Vorbim, de pilda, de 1.6 TDI sau de 1.4 TSI care permite dezactivarea unora dintre cilindri. In fine, se zvoneste ca versiunea de top, denumita RS, ca si pana acum, va prelua de la noul Golf agregatul turbo de 2.0 litri.

In ciuda cresterii in dimensiuni si apropierii de categoria premium, sefii Grupului VW promit in continuare preturi competitive pentru Octavia.

Distribuie acest articol!