Toyota a redevenit lider mondial
08.08.2012
        
Distribuie acest articol!   

Conform unei statistici publicate de Bloomberg, Toyota a vandut 4,9 milioane de automobile in prima jumatate a acestui an. Cresterea, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, este impresionanta: +34%! Astfel, Toyota si-a depasit principalii rivali, pe General Motors cu 300.000 de unitati si pe Volkswagen cu 520.000 de unitati. Mai mult, gigantul nipon revine in fruntea industrie auto la jumatatea anului, fiind, pentru moment, cel mai mare producator de automobile din lume.

Trebuie remarcat ca succesul Toyota a fost repurtat in Japonia si America de Nord, in vreme ce GM si VW s-au confruntat cu efectele crizei econoomice din Europa. Revirimentul Toyota vine dupa un 2011 marcat de dezstrele naturale care i-au afectat sever activitatea – tsunami-ul din Japonia si inundatiile din Thailanda.

Pentru prima oara in istorie, Toyota a trecut pe primul loc in lume in 2008, profitand de criza financiara din SUA si detronand concernul american General Motors. Insa, pe fondul dezastrelor naturale din Asia, de anul trecut, GM si-a recastigat statutul de lider global al industriei auto.

Distribuie acest articol!