Victorie franceza si in Raliul Aradului 2012
21.08.2012
        
Distribuie acest articol!   

Cea de-a VI-a etapa a campionatului intern de raliuri, programata weekend-ul trecut la Arad, s-a incheiat cu victoria francezului Francois Delecour (foto). Dupa succesul obtinut in etapa precedenta a competitiei nationale de raliuri, pilotul in varsta de 50 ani a condus detasat pe probele aradene devansandu-i fara dificultati pe favoritii la titlu – Valentin Porcisteanu, Gergo Szabo, Bogdan Marisca si Dan Girtofan.

Francezul s-a impus pe macadamul de la Arad atat in etapa de CNR Dunlop 2012, cat si in clasamentul comun romano-maghiar intocmit pentru aceasta etapa, ce a contat si in campionatul de raliuri al Ungariei. Francezul si-a impus ritmul inca de pe primele probe speciale, detasandu-se in lider in fata urmaritorilor sai din ambele campionate de profil.

Un parcurs excelent l-a avut si pilotul maghiar Gergo Szabo, care a trecut linia de sosire a etapei pe pozitia a doua in clasamentul CNR Dunlop. Prin evolutia sa, acesta a dovedit o revenire extraordinara si cu cele 18 puncte obtinute aici urca pe locul 5 in clasamentul la zi al campionatului.

La randul sau, brasoveanul Dan Girtofan incheie Raliul Aradului pe podium, adaugand inca 15 puncte la locul sau in clasamentul FIA N+A dupa 6 etape diputate in actualul sezon.

Printre abandonurile notabile ale etapei se numara cel al lui Bogdan Marisca, care pierde puncte importante prin iesirea din joc dupa a doua proba speciala de la Arad si cade pe locul 7 in clasamentul la zi al competitiei.

Prin absenta de la startul raliului, pilotului maghiar Csaba Spitzmuller, retras din competitie inca de la shakedown-ul etapei, ramane pe pozitia a treia a clasamentului general la zi al campionatului dupa 6 etape disputate, cu 10 puncte in fata urmatorului clasat, Dan Girtofan.

Dupa forta de care a dat dovada la Sibiu, Vali Porcisteanu a pierdut ritmul pe macadamul aradean, precum si cele 17 puncte avans in clasamentul la zi al campionatului, ajungand dupa linia primilor zece la finishul etapei. Astfel, inainte de Raliul Tara Barsei Dunlop, Porcisteanu ramane in fruntea clasamentului CNR Dunlop 2012 dupa 6 etape, dar la egalitate cu noua revelatie a sezonului, francezul Delecour, care are avantajul a trei victorii in acest sezon.

Urmatoarea etapa, Raliul Tara Barsei, va avea loc in perioada 7-8 septembrie.

Distribuie acest articol!