Cum a patit-o Volkswagen la Salonul de la Paris
28.09.2012
        
Distribuie acest articol!   

Greenpeace si-a facut un obicei din a strica momentele oficiale organizate de Volkswagen cu diferite ocazii, cu precadere la marile saloane auto. Asa s-a intamplat si ieri, in timpul conferintei de presa VW din cadrul Salonului de la Paris.

Pe cand era prezentat noul VW Golf VII, din tavan a coborat un banner cu inscriptia "Volkswagen nous enfume!" (Volkswagen ne afuma!). Mai apoi, una dintre masinile prezente pe podium a fost invelita intr-un nor de fum, provocat de o fumigena ascunsa sub masina.

Acesta nu este primul incident “marca Greenpeace” indreptat impotriva celui mai mare constructor european de automobile. Ecologistii profita mai nou de marile saloane pentru a protesta si au mers pana acolo incat au creat un site web special impotriva Volkswagen (vezi link-ul de mai jos)!

Dar ce au de reprosat cei de la Greenpeace gigantului Volkswagen? La mijloc este legislatia europeana in privinta emisiilor de CO2 ale vehiculelor. Se pare ca cei de la Volkswagen s-au opus unei legislatii mai restrictive, pentru a-si proteja interesele pe termen scurt si a putea produce in continuare modele mai poluante.

Revenind la isprava de la Paris, ea s-a lasat cu interpelarea a trei activisti Greenpeace si chemarea organizatiei ecologiste in instanta, la solicitarea Volkswagen. Ramane de vazut cum va fi “platita” reclama negativa de care a avut parte constructorul german, anul acesta, la Paris.

Distribuie acest articol!