Mercedes SLS AMG GT, noul safety car din F1
21.09.2012
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes-Benz a „perfectionat” modelul pe care in ofera ca safety car pentru cel mai important campionat mondial de automobilism, Formula 1. Astfel, binecunoscutul „gull-wing” SLS AMG a fost inlocuit recent cu evolutia sa, GT. Debutul noului safety car s-a consumat luna aceasta, la cursa din Belgia.

Versiunea GT beneficiaza de imbunatatiri la capitolul performante dinamice, aerodinamica si putere. Astfel, propulsorul V8 de 6,2 litri furnizeaza acum 591 CP. Modificarile fata de versiunea de serie sunt minime si constau in principal in dotarile specifice utilizarii in F1: scaune speciale cu centuri in 6 puncte, lumini speciale de avertizare, sisteme de comunicare si doua ecrane TV in habitaclu.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu sportul auto, trebuie spus ca safety car-ul este trimis pe pista de cate ori mentinerea sigurantei in cursa impune acest lucru. Motivele pot fi conditiile meteo dificile sau accidentele produse pe circuit. Cat timp safety car-ul se afla pe pista, concurentii au obligatia sa ruleze in spatele acestuia, fara sa faca depasiri. In cursele disputate pana acum din sezonul 2012, safety car-ul a fost trimis pe pista in sase situatii, concurentii ruland in conditii de neutralizare un total de 138,1 km.

Distribuie acest articol!