Porsche Panamera Sport Turismo
27.09.2012
        
Distribuie acest articol!   

Chiar daca era anuntata, aparitia unui noul model Porsche, asa cum este Panamera Sport Turismo, se bucura de un imens interes. Cu doar doua zile inainte de deschiderea oficiala a Salonului de la Paris, Porsche a dezvaluit acest concept care prefigureaza viitorul model derivat din Panamera.

Asa cum se stie, Sport Turismo vine ca un raspuns la doleantele clientilor de Panamera, care au reclamat spatiul insuficient pentru bagaje. Pe de alta parte, multi vad in prezentarea conceptului la Paris un raspuns rapid dat de Porsche la noul Mercedes CLS Shooting Brake.

Constructorul german testeaza piata la Paris, cu acest concept, dar in acelasi timp prefigureaza din punct de vedere estetic urmatoarea generatie Panamera. Apropo de design – de remarcat spatele “inrudit” cu cel de la 918 Spyder. Interesant este faptul ca masoara 4,95 m lungime, fiind cu 2 cm mai scurt decat clasica Panamera!

Prototipul prezentat la Paris dispune de propulsie hibrida reincarcabila, dezvoltata sub titulatura de "e-hybrid". Puterea maxima este de 416 CP, furnizata de un V6 cu compresor, de 3,0 litri si 333 CP, impreuna cu un motor electric de 95 CP. Acceleratia 0-100 km/ora se realizeaza in 6 secunde, iar modul electric permite o autonomie de pana la 30 km, cu viteza maxima de 130 km/ora. Porsche anunta un consum mediu de doar 2,5 litri/100 km, iar pentru reincarcarea completa a bateriilor sunt necesare 2,5 ore.

Distribuie acest articol!