Surpriza la Paris: noul Audi S3
23.09.2012
        
Distribuie acest articol!   

Impreuna cu noul A3 Sportback, Audi a decis sa prezinte la Salonul de la Paris, oarecum surprinzator de repede, si versiunea de top a noii generatii A3, spectaculosul Audi S3. Simbolul „S” din nume nu trebuie confundat cu pachetele estetice S-Line! El indica un autentic pedigree sportiv, asa cum ii sta bine unui varf de gama, caracterizat prin putere si dinamism.

Evident, noul S3 nu face exceptie de la regula! Insa fara surprize: dispune de elemente aerodinamice suplimentare, spoiler frontal si difuzor spate, calandru "Single Frame" si retrovizoare laterale cromate. Spre deosebire de generatia precedenta, noul S3 adopta evacuarea cu 4 tevi, la fel ca modelele mai mari S4, S5, S6 samd.

Sub capota se afla noul motor pe benzina 2.0 TFSI de 300 CP, cu 35 de „caluti” mai mult decat la precedenta generatie. De remarcat ca aceasta putere se situeaza sub cei 340 CP ai exclusivistului RS3. Motorul este cuplat la transmisia integrala quattro permanenta prin intermediul unei cutii automate S-Tronic sau a uneia manuale, ambele in 6 trepte.

In versiunea cutiei cu dublu ambreiaj (S-Tronic), acceleratia 0-100 km/ora se realizeaza in 5,1 secunde, cu 3 zecimi mai repede decat cu transmisia manuala. Pentru comparatie, vechiul S3 oprea cronometrul la 5,8 secunde. Viteza maxima este limitata la 250 km/ora.

Printre imbunatatirile de la noua generatie se numara si greutatea redusa cu 60 kg, de 1.395 kg. Evident, avantajele se regasesc si la consum: medie declarata de 6,9 litri/100 km pentru S-Tronic, respectiv 7,0 litri/100 km pentru cutia manuala.

Comercializarea va debuta la inceputul anului 2013. Pentru moment nu se cunoaste decat pretul pentru Germania: de la 38.900 euro.

Distribuie acest articol!