McLaren P1, un nou supercar
01.10.2012
        
Distribuie acest articol!   

Noul McLaren a fost prezentat la editia 2012 a Salonului Auto de la Paris, cu statut de concept. Rolul sau este de a prefigura un noul model McLaren de serie, asteptat sa ajunga pe piata in cursul anului viitor.

Cei de la McLaren au ambitii foarte mari cu viitorul model de serie P1. Ei si-au propus sa-l plaseze printre cele mai bune supersportive din lume, din punct de vedere al experientei oferite de pilotajul bolidului.

McLaren P1 va beneficia, evident, de vasta experienta pe care compania o are in Formula 1. O confirma chiar boss-ul team-ului de F1, Ron Dennis, care detine si functia de presedinte executiv al McLaren Automotive. “Scopul nostru nu este neaparat de a atinge o anumita viteza de top sau de a avea un anumit timp de sprint, ci de a oferi satisfactii deosebite, atat in circulatia rutiera, cat si pe circuit”, explica Dennis.

Noul P1 va juca un rol important in planurile celor de la McLaren de dezvoltare a gamei de modele. Se va incadra in gama deasupra modelelor 12C si 12C Spider, atat ca pret, cat si ca performante.

La caroserie s-au folosit masiv materialele usoare si rigide, precum carbonul, astfel ca, la cei circa 800 CP asteptati pentru acest bolid, raportul putere/greutate va fi uimitor: circa 600 CP/tona!

Versiunea finala este asteptata in primavara anului viitor, la Geneva, iar comercializarea va incepe pana la finele lui 2013.

Distribuie acest articol!