Mercedes reduce productia navei-amiral Clasa S
28.10.2012
        
Distribuie acest articol!   

Incet dar sigur, criza economica pune stapanire pe Europa, afectand tot mai multe companii. Nici macar numele grele, precum Mercedes-Benz, nu scapa de efectele crizei!

Desi se spune ca bogatii nu sunt afectati de criza, realitatea de pe piata este alta: cererea pentru cel mai mare si mai luxos model Mercedes, Clasa S, a scazut accentuat in ultimele luni. Vanzarile in Europa, in intervalul ianuarie – august 2012, au scazut cu 27% fata de aceeasi perioada a anului precedent, pana la 5.227 unitati, conform datelor JATO Dynamics.

In fata acestei situatii, cei de la Daimler n-au putut decat sa reduca productia navei-amiral, la fabrica de la Sindelfingen, din Germania. Decizia va duce la o productie cu 8.000 de unitati mai putin decat previziunile initiale pentru ultimul trimestru din acest an.

Oficialii Mercedes sustin ca fabrica va reveni la munca in doua schimburi abia in vara anului viitor, cand va intra in productie noua generatie Clasa S. Pana atunci, o parte dintre salariati vor fi transferati pe liniile de asamblare ale Clasei C.

Distribuie acest articol!