Nissan Juke-R, in realitate si in realitatea virtuala
21.10.2012
        
Distribuie acest articol!   

Primul Juke-R de serie a fost construit, testat si in acelasi timp recreat digital, devenind accesibil pentru milioane de oameni. Alaturi de juke Nismo, Juke-R este pregatit sa isi faca aparitia in noul joc de curse pentru telefonul mobil Gameloft Asphalt 7: Heat.

Gameloft, lider in dezvoltarea de jocuri, in parteneriat cu Nissan, le ofera fanilor ocazia de a conduce cele mai “fierbinti” modele ale familiei Juke, pe tablete sau smartphone-uri ce folosesc sistemele iOS si Android. Asphalt 7: Heat le da soferilor posibilitatea de a concura in curse provocatoare in variantele singleplayer sau multiplayer.

Juke Nismo va reprezenta Nissan Motorsport in competitiile automobilistice europene incepand din 2013. Modelul este echipat cu versiunea de 200 CP a motorului pe benzina DIG-T si ofera performante inalte la un pret accesibil si fara compromisuri cand vine vorba de eficienta. Imbunatatirile de aerodinamica si noua echipare Nismo asigura un condus antrenant, fie in realitate fie… virtual.

Povestea Juke-R a inceput in Dubai in ianuarie 2012 cand a fost prezentat ca un concept. “Copilul rebel” Nissan a devenit rapid o legenda, chiar daca nu a fost niciodata gandit pentru productia de serie.

Cu o structura de GT-R modificata, plasata sub o caroserie Juke, modelul R era impresionant. Devenind o senzatie pe YouTube, fanii Juke-R au crescut exponential – mai mult de 5.000.000 de vizionari ale clipurilor cu Juke-R au fost inregistrate pana in prezent. Asa a inceput povestea modelului de productie de serie.

Munca de dezvoltare a transformat apoi conceptul intr-un model care putea fi produs si vandut. Construit de liderul auto-moto RML, cu indrumarea Centrului Tehnic European Nissan (NTC-E), Juke-R foloseste trenul de rulare si suspensia supermasinilor Nissan GT-R, alaturi de specificatiile FIA pentru sistemele de protectie.

Multumita expertizei de la Centrul Tehnic European Nissan (NTC-E), modelul de serie este chiar mai puternic decat conceptul, oferind 545 CP cu motorul cu doua turbine de 3,8 litri. Performanta uluitoare este asigurata, modelul atigand 100 km/ora in numai 3,0 secunde, viteza maxima ajungand la 275 km/ora.

Juke-R  are de asemenea un nou look , datorat implicarii expertilor de la Nissan Design Europa, din Londra, Marea Britanie. Refinisarile de design includ o definire mai buna a barei din fata si o noua rama de carbon pentru gurile de ventilatie din fata si din spate si pentru difuzorul de aer, sustinand ADN-ul de performanta pura al Juke-R.

Juke-R este acum in drum spre primul sau client, lasand loc pentru productia exemplarului nr 2. Pretul final depinde de specificatiile dorite de fiecare cumparator, insa pretul de pornire pentru Juke-R este de 500.000 euro.

In timp ce numai o mana de oameni vor ajunge la volanul exclusivului Juke, experienta fabuloasa de a-l conduce este mai accesibila prin Juke Nismo, care intra in vanzare in Europa la inceputul anului 2013, cu imbunatatiri de dinamica, performanta si design.

Asphalt 7: Heat va fi disponibil pana la sfarsitul anului atat in Apple Store, cat si in Google Play pentru numai 0,79 euro.

Distribuie acest articol!