Noul Hyundai Santa Fe a ajuns in Romania
22.10.2012
        
Distribuie acest articol!   

Noul Hyundai Santa Fe este disponibil in reteaua de distributie Hyundai Auto Romania. Stocul special de lansare poarta numele Santa Fe unLimited si reprezinta o configuratie aparte de dotari si tehnologie pentru noul SUV Hyundai. Introducerea modelului pe piata nationala marcheaza debutul Santa Fe in zona balcanica, Romania fiind prima reprezentanta Hyundai care prezinta modelul catre public.

Seria limitata de lansare Santa Fe unLimited include dotari de top precum 7 airbaguri standard (airbag-uri sofer, pasager fata, laterale, tip cortina si genunchi sofer), sisteme de siguranta activa si pasiva precum ABS, EBD, TCS, ESP si BAS (Brake Assist System), sistem de management al directiei, asistenta la urcarea si coborarea pantelor, posibilitate de blocare diferential central, Flex Steering (directie servoasistata electric cu trei moduri de functionare: normal, confort si sport), faruri Xenon, climatizare automata cu dubla zona de actiune, Keyless Start System cu buton de pornire/oprire, pilot automat, scaune fata incalzite, senzori de parcare, tapiterie din piele, sistem de navigatie, bluetooth cu recunoastere vocala, display camera video spate si multe altele.

Complet redesenat atat la exterior, cat si la interior, dotat cu tehnologie inteligenta si propulsat de motoare cu eficienta sporita, noua generatie SUV pastreaza numele Santa Fe, in pofida nomenclaturii  de gama Hyundai „i” si „ix”. Considerat drept modelul care a proclamat marca Hyundai pe continentul american si prezentand vanzari de peste 2,5 milioane de unitati la nivel global, noua generatie Santa Fe pastreaza traditia modelului precedent, devenind varful de gama  SUV Hyundai in Romania.

Cu un avans tehnologic si calitate premium integrata, noul Santa Fe a fost dotat de catre producator cu cele mai avansate optiuni ale segmentului. In acest sens, Hyundai a dezvoltat propriile cutii de viteze dedicate noului sau SUV. Cutia de viteze cu transmisie automata include un nou sistem de decuplare pentru momentele la care masina stationeaza in trafic sau este scoasa din viteza, asigurand reducerea energiei consumate. Cutiile cu transmisie manuala Hyundai necesita o cantitate redusa de ulei, fapt ce implica mai putina energie utilizata la punerea in miscare a masinii si reducerea frictiunii in cadrul procesului de transmisie.

Principala motorizare Santa Fe, propulsorul de 2.2 litri diesel generand 197 CP, inregistreaza performanta celor mai reduse emisii de noxe din segment – numai 147 g/km CO2. Simultan, unitatea de propulsie 2.0 litri diesel a fost adaptata in avans normelor de poluare Euro 6. Acest motor complet revizuit prezinta tehnologia LP-EGR la nivelul ciclului de combustie, Hyundai initiind astfel tehnologia de recirculare a emisiilor la presiune joasa. Tehnologia inteligenta transfera gazele purificate prin filtrul de particule inapoi in procesul de combustie, imbunatatind arderile si micsorand temperatura de combustie – care reduce astfel emisiile de noxe.

Tractiunea integrala este controlata automat si adaptabila la conditiile de drum, fluxul de putere fiind distribuit intre puntea fata si puntea spate in functie de necesitati. Suspensia spate autoreglabila pastreaza rafinamentul deplasarii si confortul, indiferent de gradul de incarcare a automobilului. Sistemele de directie, suspensie si franare, cat si cele de asistenta la viteza ridicata sau tractare au fost adaptate pentru specificul european.

Producatorul a acordat o atentie deosebita si protectiei pietonilor, esentiala pentru autovehiculele de dimensiuni mari precum cele din segmentul SUV. In acest sens, noul Santa Fe prezinta capota activa, care reduce riscul de leziuni grave in cazul nefericit al unui impact in care sunt implicati pietoni. In avansul testelor de siguranta EuroNCAP, programate pentru data de 28 noiembrie 2012, noua generatie Santa Fe a fost premiata de catre institutul american responsabil de siguranta traficului (IIHS) cu calificativul Top Safety Pick. Titlul recunoaste autovehiculele care protejeaza la un nivel maxim persoanele implicate in accidente frontale, laterale, dorsale si cu rasturnare.

Definitivand noua gama Hyundai disponibila in Romania, noul Santa Fe prezinta cel mai competitiv pachet de servicii post-vanzare disponibil pe piata locala, incluzand 5 ani garantie integrala fara limita de kilometri. Estimarile de vanzari Hyundai si obiectivele pentru anul 2013 previzioneaza o cota de piata la nivel european in valoare de minim 5% din segmentul SUV.

Detalii suplimentare, la Casa Auto Timisoara, Calea Sagului nr. 231, tel. 0356-101.447.

Distribuie acest articol!