Noul Volkswagen Beetle Convertible
10.10.2012
        
Distribuie acest articol!   

Premiera oficiala se va consuma abia la finele lunii viitoare, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles. Volkswagen a dezvaluit insa primele imagini si informatii cu versiunea deschisa a noii generatii Beetle.

Principala idee care se desprinde la vederea noului Beetle Convertible este ca, la fel ca in cazul modelului precedent, se pastreaza  aceeasi reteta, pavilionul rigid fiind inlocuit cu unul textil, care se pliaza in spate.

Actionarea pavilionului se face automat, prin simpla apasare a unui buton, indiferent de versiune. Deschiderea sau inchiderea dureaza putin peste 10 secunde si se poate face in mers, pana la o viteza aproape de 50 km/ora.

Masurile de protectie in caz de accident au prevazut consolidarea montantilor A si un sistem de asistenta la rasturnare cu arcuri de securitate deasupra tetierelor din spate.

Pentru Europa, intrarea in gama de motorizari este asigurata de agregatul TSI de 1,2 litri si 105 CP, care este disponibil si intr-o versiune cu tehnologie BlueMotion. Oferta pe benzina este completata de 1.4 TSI (160 CP) si 2.0 TSI (200 CP). Gama diesel include blocurile 1.6 TDI (105 CP) si 2.0 TDI (140 CP).

Noul Volkswagen Beetle Convertible va fi disponibil pe piata europeana la finele acestui an. In Germania, comenzile se primesc din noiembrie, iar pretul de start este de 21.350 euro.

Distribuie acest articol!