Skoda, la al treilea titlu consecutiv in IRC
29.10.2012
        
Distribuie acest articol!   

Skoda sarbatoreste o noua mare realizare, dupa castigarea celui de-al treilea titlu consecutiv in clasamentul constructorilor la Intercontinental Rally Challenge (IRC). Marca ceha a pecetluit aceasta tripla victorie, cu ocazia Raliului San Remo, penultimul eveniment din calendarul editiei din acest an a IRC. Cu 27 de victorii, Skoda a devenit cea mai de succes marca din IRC, iar, cu 11 victorii, Juho Hanninen si Mikko Markkula au devenit cel mai de succes echipaj. Mai mult, Hanninen si Markkula sunt campioni europeni, iar Kopecky si Dresler sunt campionii cehi de anul acesta.

Rezumand parcursul de succes din acest an al marcii in IRC, Michal Hrabanek, directorul Skoda Motorsport, declara: “Am obtinut trei titluri foarte valoroase in IRC, o realizare exceptionala cu Skoda Fabia Super 2000, devenind cea mai de succes marca din istoria IRC. Mai mult, pilotii nostri au obtinut cel mai mare numar de victorii. Iar aceasta este intr-adevar cea mai buna recompensa pentru toti membrii echipei, in schimbul efortului extraordinar pe care l-au depus pe parcursul acestei perioade incununate de succes. Cu toate acestea, sezonul nu este incheiat, iar ambitia noastra este aceea de a castiga si titlul in clasamentul pilotilor”.

Cu 11 victorii, Juho Hanninen este cel mai de succes pilot din istoria IRC: “Sunt bucuros ca am ajutat Skoda sa obtina aceste trei titluri, reusind sa castig la trei evenimente din acest an (Irlanda, Belgia, Republica Ceha). Am avut tot timpul o masina excelenta, iar aceasta a fost cheia succesului nostru.” Juho Hanninen si Mikko Markkula sunt singurul echipaj care a castigat atat IRC (2010), cat si Campionatul Mondial (SWRC, 2011) si Campionatul European (2012).

Jan Kopecky, de trei ori vicecampion IRC, in 2009, 2010 si 2011, a castigat doua raliuri in editia din acest an a IRC – in Insulele Canare si Sicilia – si a castigat detasat editia de anul acesta a campionatului de raliuri din Republica Ceha.

Andreas Mikkelsen, de la Skoda UK Motorsport, completeaza varful clasamentului actual, de dinaintea evenimentului final din IRC, care este programat sa aiba loc in Cipru, intre 2 si 4 noiembrie. Este foarte posibil ca el sa-si repete victoria de anul trecut din clasamentul pilotilor. La fel ca si in 2011, Raliul Ciprului pune in joc un numar dublu de puncte. Anul acesta, Mikkelsen a fost cel mai rapid in Insulele Azore si in Romania.

In ultimii doi ani, titlurile au fost de asemenea obtinute de piloti ai masinilor Skoda Fabia Super 2000 – campionatul IRC a fost castigat de Juho Hanninen si Mikko Markkula in 2010 si de Andreas Mikkelsen si Ola Floene anul trecut.

Distribuie acest articol!