Volvo opreste temporar productia in Suedia
17.10.2012
        
Distribuie acest articol!   

Compania Volvo Car a anuntat oficial ca, in actuala conjunctura economica la nivel european, se vede obligata sa opreasca productia timp de o saptamana, la fabrica din Torslanda, Suedia. Oprirea, cu scopul de a ajusta volumele de productie in functie de cerere, se va face intre 29 octombrie si 2 noiembrie.

„Masura a fost luata pe fondul scaderii continue a pietei auto, cu precadere in Europa, care constituie principala piata pentru Volvo Car Corporation”, se explica intr-un comunicat de presa al constructorului suedez, actualmente aflat in proprietatea chinezilor de la Geely. De la inceputul anului 2012,  Volvo a inmatriculat 151.567 unitati in Europa (fara Rusia), inregistrand o scadere de 10,6%, pe o piata in recul cu 6,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Decizia de oprire temporara a productiei vine dupa o alta miscare de acest fel, prin care productia uzinei a scazut de la 57 la 50 de unitati pe ora, incepand cu 1 octombrie. In schimb, compania da asigurari ca nu are in plan reduceri de personal.

Distribuie acest articol!