Bosch si-a vandut actiunile detinute la compania Denso
09.11.2012
        
Distribuie acest articol!   

Grupul Bosch a anuntat faptul ca a vandut actiunile pe care le mai detinea la compania Denso, Japonia. Cele aproximativ cinci procente pe care Robert Bosch Investment Nederland B.V. le detinea la Denso au fost vandute recent. Actiunile pe care Bosch le avea inca din mijlocul anilor 1950 nu au reprezentat o investitie financiara de o importanta strategica. Bosch a vandut o parte din investitia initiala inca din anul 2009. Pentru aproximativ 46 de milioane de actiuni Denso, Bosch a primit circa 1,1 miliarde de euro. Banii vor fi folositi pentru a acoperi costurile de capital din domenii strategice, precum si pentru finantarea de noi achizitii.

Vanzarea actiunilor nu afecteaza in niciun fel relatia de succes si de lunga durata dintre grupul Bosch si compania Denso. „De aproximativ 60 de ani, cele doua companii au colaborat in domeniul echipamentelor auto. Bazele acestei colaborari de succes au fost intotdeauna increderea reciproca si dorinta comuna de a gasi solutii tehnice excelente”, a afirmat Stefan Asenkerschbaumer, directorul financiar al Robert Bosch GmbH. El a mai adaugat ca acestea vor ramane pilonii relatiei dintre Bosch si Denso si pe viitor. Cele doua companii vor continua sa lucreze impreuna in cadrul parteneriatelor si aliantelor existente. Si pe viitor, Bosch si Denso vor examina oportunitatile de colaborare care sa le permita sa satisfaca cererile industriei internationale de automobile.

Bosch si compania japoneza Denso sunt parteneri de multi ani. Inca din anul 1953, cele doua companii (la vremea respectiva Denso se numea Nippodenso Ltd.) au semnat un acord in ceea ce priveste fabricarea echipamentelor electrice auto, precum generatoare si demaroare. In 1956, acestia au extins acordul pentru a include si fabricarea bujiilor. Pana de curand, acordurile au fost extinse, iar altele noi au fost semnate. Bosch si Denso sunt, de asemenea, actionari in companiile mixte Associated Fuel Pump Systems Corporation (AFCO) si Advanced Driver Information Technology Corporation (ADIT). AFCO produce pompe de combustibil pentru autovehicule in orasul american Anderson, South Carolina, inca din 1989. ADIT, care a fost infiintat in anul 2003, dezvolta platforme pentru sistemele de infotainment in Kariya, Japonia si Hildesheim, Germania.

Distribuie acest articol!