F1, SUA: Deznodamant amanat
18.11.2012
        
Distribuie acest articol!   

Pilotul Red Bull, Sebastian Vettel si-a continuat dominatia pe noul Circuit of the Americas, reusind cel de-al 36-lea pole position din cariera, pentru cel de al 100-lea sau Grand Prix. Germanul a fost urmat in Top 10 pe grila, in urmatoarea ordine, de Hamilton, Webber, Grosjean, Raikkonen, Schumacher, Massa, Hulkenberg, Alonso si Maldonado.

Vettel a dominat cursa in prima parte, duelul sau pentru sefie fiind dat cu Hamilton, in timp ce Alonso, ajuns la un moment dat pe 3, a urmarit indeaproape lupta primilor doi. In a doua parte a cursei, Hamilton a devenit vizibil mai rapid decat Vettel, reusind sa treaca la conducere in turul 42 (din 56).

Aceasta avea sa fie ordinea primilor trei si la final, ceea ce inseamna ca soarta titlului mondial la piloti se va decide in ultima cursa a sezonului, peste doar o saptamana. Cu un avans de 13 puncte in fata lui Alonso, Vettel isi pastreaza in continuare prima sansa la coroana suprema. Cat priveste titlul constructorilor, acesta a fost deja adjudecat de Red Bull!

Urmatoarea cursa, ultima a sezonului, va avea loc pe 25 noiembrie, la Sao Paulo, in Brazilia. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, la Austin, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP SUA 2012:
 1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes)
 2. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 3. Fernando Alonso (Ferrari)
 4. Felipe Massa (Ferrari)
 5. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
 6. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
 7. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
 8. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)
 9. Pastor Maldonado (Williams-Renault)
10. Bruno Senna (Williams-Renault)

Clasament piloti:
1. Sebastian Vettel 273 p.
2. Fernando Alonso 260 p.
3. Kimi Raikkonen 206 p.
4. Lewis Hamilton 190 p.
5. Mark Webber 167 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 440 p.
2. Ferrari 367 p.
3. McLaren-Mercedes 353 p.
4. Lotus-Renault 302 p.
5. Mercedes 136 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!