Maserati Quattroporte, a sasea generatie
12.11.2012
        
Distribuie acest articol!   

Cu mai bine de doua luni inainte de Salonul de la Detroit, momentul oficial al debutului mondial, Maserati a prezentat deja primele imagini si informatii cu noua generatie Quattroporte. Cum spuneam, cea de-a sasea generatie a celebrului model va fi prezentata oficial la NAIAS, pe 14 ianuarie anul viitor.

Va fi prima noutate dintr-o tripleta de modele pe care constructorul italian le va produce in doua noi uzine, amplasate pe doua continente. Quattroporte continua sa fie un model fundamental pentru Maserati, care vizeaza o cadenta anuala de productie de 50.000 de unitati, in 2015.

Din punct de vedere estetic, noul Quattroporte pastreaza stilul care l-a consacrat, insa liniile sunt mai fluide si toate detaliile au fost redesenate. Fiind vorba deocamdata doar de o avanpremiera de design, oficial nu se stiu prea multe despre partea tehnica.

In fine, sa facem si o scurta incursiune in istoria modelului. Quattroporte a fost lansat in 1963, fiind proiectat de Pietro Frua. A doua generatie a aparut in 1976, semnata de Bertone. Marcello Gandini si-a pus amprenta pe urmatoarele generatii, in 1979 si 1994. A cincea generatie, cea curenta, dateaza din 2003 si a fost desenata de Pininfarina.

Distribuie acest articol!