Mazda MX-5 facelift
21.11.2012
        
Distribuie acest articol!   

Mazda MX-5 facelift este mai placut de condus ca oricand. Cea mai recenta versiune a celui mai bine vandut roadster din istorie beneficiaza de sisteme de acceleratie si de franare cu un raspuns mai eficient, de un design agresiv al partii frontale si de elemente ce ofera un nivel mai ridicat de siguranta pentru pietoni. MX-5 facelift poate fi deja comandat in Romania la un pret ce porneste de la 19.350 de euro pentru versiunea Emotion.

Specialistii Mazda au perfectionat programul de management al acceleratiei pentru a imbunatati controlul acesteia si, totodata, raspunsul liniar al motorului, mai ales la viteze mici. Prin optimizarea sistemului de servofrana, tehnicienii au reusit sa obtina un control mai bun al franarii. Rezultatul de ansamblu este o manevrabilitate mai buna, multumita distributiei mai eficiente a greutatii. Soferii vor aprecia cel mai mult aceste imbuntatiri tehnice atunci cand vor actiona frana la intrarea in viraje sau cand vor accelera la iesirea din acestea. MX-5 a excelat intotdeauna pe sosele serpuite, iar acum reactioneaza si mai precis.

MX-5 facelift este cu un pas inaintea curentului. Noul sistem, care prezinta o capota activa, pemite ridicarea automata a acesteia in cazul impactului cu un pieton, extinzand zona de deformare pentru a preveni sau pentru a reduce accidentarea, in special in zona capului. Sectiunea inferioara a barei de protectie a fost de asemenea ranforsata, pentru a proteja mai bine picioarele pietonilor. Astfel, MX-5 este pregatit sa faca fata celor mai stricte standarde ale UE privind siguranta pietonilor.

In paralel cu integrarea acestor elemente de siguranta, designerii au refacut sectiunea frontala a legendarului model Mazda. Grila radiatorului mai adancita si noul design al barei de protectie atribuie autovehiculului un aspect mai coborat si mai impunator, in timp ce noile cadrane ale proiectoarelor de ceata si partea inferioara a spoilerului imbunatatesc aerodinamica. Noul MX-5 este oferit atat in versiunea hardtop, cat si softtop si este disponibil in opt variante de culori, inclusiv noua nuanta Gri Delfin si nu mai putin de patru nivele de echipare. La interior, spitele lucioase de culoare gri inchis ale volanului si panoul decorativ de pe bord denota un aspect sportiv.

Noua Mazda MX-5 facelift este disponibila in doua versiuni de motorizare pe benzina: de 1,8 litri si 126 CP sau 2,0 litri si 160 CP, ambele disponibile cu transmisii manuale.

Distribuie acest articol!