Chevrolet Spark electric debuteaza in California
06.12.2012
        
Distribuie acest articol!   

Modelul electric Chevrolet Spark va stabili noi standarde in clasa autovehiculelor electrice pentru oras, cand va ajunge, vara viitoare, in saloanele de prezentare ale dealerilor din California, oferind o putere de exceptie,  o autonomie uimitoare si o functie de incarcare rapida.

Sursa de energie a modelului electric Spark este un motor cu magneti permanenti si racire prin ulei, ce dezvolta o putere de cel putin 130 CP si un cuplu instantaneu de aproximativ 542 Nm cu unitatea de transmisie coaxiala, rezultand o accelerare de la 0-100 km/ora in mai putin de 8,5 secunde.

Modelul electric Spark nu este numai rapid fata de celelalte autovehicule din segmentul sau – incarcatorul combinat SAE de care dispune, singurul din industrie, va permite incarcarea rapida cu curent continuu pana la 80% din capacitatea bateriei in aproximativ 20 de minute. Functia respectiva, disponibila la scurt timp dupa lansarea pe piata, va asigura, de asemenea, una dintre cele mai mari autonomii din cadrul segmentului.

Bateria litiu-ion de peste 20 kWh a modelului electric Spark va continua traditia Chevrolet de a asigura cea mai mare perioada de garantie, de 8 ani sau 161.000 km si poate face fata mai multor incarcari rapide cu curent continuu in fiecare zi. De asemenea, incarcarea poate fi finalizata in mai putin de 7 ore, cu ajutorul unei prize specifice de 240 V. Este disponibil standard un set de cabluri de alimentare de 120 V.

Echipa de dezvoltare a modelului electric Spark a putut profita de expertiza dobandita in urma programului revolutionar Chevrolet Volt si a utilizat multe dintre componentele si sistemele respective. Peste 75% dintre componentele sistemului de propulsie provin din programele pentru Volt si pentru camioanele GM hibride.

Motorul modelului electric Spark si unitatea sa de transmisie vor fi lansate in productie la inceputul anului 2013 in fabrica de transmisii a companiei GM din White Marsh, Md., langa Baltimore. Este prima data cand un producator auto american construieste un motor electric complet si o unitate de transmisie pentru un autovehicul electric modern in Statele Unite.

Distribuie acest articol!