F1 - Norbert Haug paraseste Mercedes
18.12.2012
        
Distribuie acest articol!   

Seful Mercedes Motorsport, Norbert Haug, va parasi constructorul german la finele acestui an, dupa mai bine de 20 de ani de colaborare. Mercedes inca nu a anuntat cine ii va lua locul, insa decizia sa se a pleca a fost luata cu acordul Consiliului de Administratie de la Daimler AG.

Norbert Haug a fost in fruntea Mercedes Motorsport din 1990, contribuind la revenirea „sagetilor argintii” in Formula 1, in 1993, cu Sauber, precum si la parteneriatul cu McLaren. Apoi, Haug a determinat luarea deciziei de cumparare a echipei Brawn GP, la finele anului 2009, un pas important in crearea propriei echipe Mercedes de F1.

Prin plecarea lui Haug se incheie o epoca la Mercedes. Contructorul german a disputat 986 de curse sub directia sa, in Formula 1, DTM, Champ Car, GT, anduranta si F3. S-au castigat 6 titluri in F1, cu McLaren si Brawn GP. Haug a fost alaturi de celebrul pilot german Michael Schumacher atat in momentul debutului acestuia, pe vremea cand Schumi numai ce intrase in cursele de anduranta, cat si la retragerea sa, cu cateva saptamani in urma, in F1.

Distribuie acest articol!