Mercedes Clasa E are un nou look
17.12.2012
        
Distribuie acest articol!   

Limuzina Mercedes si-a improspatat aspectul exterior, noul design urmand sa fie prezentat oficial la inceputul anului viitor, la Salonul de la Detroit, atat pentru sedan, cat si pentru break. Fara sa afecteze specificul acestui model – cele patru faruri inaugurate in 1984 -, a fost grefat noul calandru proeminent, elementul definitoriu pentru noul look Mercedes, adoptat deja de Clasele A si B.

Noul calandru poate fi cu trei lamele (in stil Clasa S) sau cu doua lame si logo supradimensionat, pentru motorizarile mai sportive sau la versiunile Avantgarde. Daca vederea din fata este modificata consistent, nu acelasi lucru se poate spune despre profil. La spate, “semnatura luminoasa” este noua, iar pozitia diodelor s-a modificat, trecandu-se pe orizontala. Influenta Clasei A in acest caz este evidenta. La interior, modificarile sunt minime, Mercedes rezumandu-se la a revizui combinatiile de materiale si culori, in configurator.

In privinta motorizarilor, versiunile diesel (de la E 200 de 136 CP pana la E 350 de 265 CP) au ramas nemodificate. Noutatile sunt la cele pe benzina, incepand cu motorul de intrare in gama, E 250 CGI, a carui putere a crescut de la 204 la 211 CP. De remarcat si nou V6 biturbo de 3,0 litri, care si-a facut loc in catalog, intre E 350 si E 500. Acest E 400 de 333 CP (disponibil cu transmisie integrala 4Matic) dispune de 480 Nm, cu un consum mediu declarat de 7,5 litri/100 km. Transmisiile sunt in continuare manuala cu 6 rapoarte sau automata cu 7 trepte, toate motorizarile fiind asociate cu sistemul start-stop.

Sub genericul Intelligent Drive, Mercedes reuneste toata tehnologia disponibila pentru acest model – Pre Safe, Collision Prevent Assist, Distronic Plus, Assist Plus, etc. Docamdata, doar limuzina si break-ul au primit acest facelift. Insa nu va trece prea mult timp pana cand si celelalte versiuni constructive ale Clasei E (coupe, cabriolet sau AMG) vor beneficia de acest tratament de intinerire. Premiera europeana se va consemna in martie 2013, la Geneva. Pentru moment nu au fost comunicate amanunte legate de preturi.

Distribuie acest articol!