Un Chevrolet Volt pentru Sir Alex Ferguson
19.12.2012
        
Distribuie acest articol!   

Sir Alex a intrat in posesia unui autovehicul electric cu autonomie extinsa Chevrolet Volt, ca parte a contractului de parteneriat incheiat de clubul de fotbal din Manchester cu producatorul auto Chevrolet. Modelul Volt poate parcurge distante de pana la 50 de mile (80 km) fara a consuma benzina si fara a emite gaze poluante – si cu un nivel de zgomot aproape imperceptibil – inainte ca generatorul integrat sa intervina pentru a extinde autonomia autovehiculului cu inca 300 de mile (500 km).

Sir Alex Ferguson, managerul echipei Manchester United, a declarat: „Cred ca Volt este pur si simplu fenomenal. Un prieten de-al meu a condus unul in SUA si imi povestea incontinuu de el, astfel incat, imediat ce s-a ivit ocazia, mi-am zis ca o sa-l incerc, pentru ca este cu adevarat autovehiculul viitorului. Sunt foarte incantat de el”.

Chevrolet Volt este disponibil pe cele mai mari piete auto din Europa si a castigat, printre multe alte distinctii, prestigiosul premiu Masina Anului 2012 in Europa. Modelul Volt poate parcurge distante de pana la 50 de mile (80 km) pe baza energiei stocate in bateria sa litiu-ion de 16,5 kWh. Atunci cand bateria se descarca, intra in funcțiune instantaneu un generator alimentat cu benzina, pentru a extinde autonomia de conducere cu inca 500 km, in cazul unui rezervor plin.

De la punerea in vanzare a modelului, acum doi ani, proprietarii de Chevrolet Volt din SUA au parcurs in total peste 100 de milioane de mile (aproximativ 160 de milioane de km) utilizand exclusiv propulsia electrica.

Chevrolet este in prezent Partenerul Auto Oficial al Manchester United si va fi sponsorul de pe tricourile jucatorilor incepand cu sezonul 2014-2015. Cativa jucatori si membri ai staff-ului vor primi la randul lor cate un autovehicul Chevrolet, ca parte a contractului de parteneriat incheiat de club cu General Motors.

Distribuie acest articol!