VW Polo R WRC, produs in serie mica
13.12.2012
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen nu avea cum sa rateze momentul lansarii programului sau in WRC, din perspectiva unei editii speciale in familia Polo. Asa se face ca, in paralel cu prezentarea bolidului de curse, constructorul german a dezvaluit si o replica de serie (mica) a acestuia.

Noua versiune Polo, foarte sportiva, se numeste R WRC Limited Edition si este apropiata de conceptul R WRC Street, prezentat anul acesta la traditionala reuniune a fanilor VW de la Worthersee. In general, look-ul este cel de la Polo GTI, insa cu parasocuri redesenate, un eleron mare pe hayon, jante pe 18 inch si suspensie revizuita. Nu lipsesc colantele de pe exterior, ce poarta culorile oficiale VW din WRC.

Sub capota se afla motorul de 2,0 litri turbo in 4 cilindri de pe noul Golf GTI, care dezvolta 220 CP si 350 Nm. Propulsorul este cuplat la transmisia integrala 4Motion prin intermediul cutiei de viteze manuale in 6 trepte. Performante: 0-100 km/ora in 6,5 secunde si viteza maxima de 243 km/ora.

Acest Polo R WRC va fi produs in doar 2.500 de exemplare. Pretul masinii va fi de circa 35.000 de euro, iar mai multe detalii vor fi furnizate in primavara anului viitor, cu ocazia lansarii oficiale, in cadrul Salonului de la Geneva.

Distribuie acest articol!