A condus un Rolls-Royce timp de 78 de ani
03.01.2013
        
Distribuie acest articol!   

Domnul Allen Swift a murit in anul 2005, la respectabila varsta de 102 ani, dar nu inainte de a intra in istoria automobilului printr-un  record impresionant, ce cu greu ar putea fi doborat vreodata. El este omul creditat cu recordul de timp in care a avut in proprietate si a condus un automobil Rolls-Royce. Mai mult, a avut grija sa asigure, inca din timpul vietii, fondurile necesare conservarii acestuia, dupa moartea sa!

Incredibila poveste a inceput in 1928, pe cand Allen Swift locuia in Springfield, Massachusetts. Tatal sau i-a facut cadou de absolvire un Rolls-Royce Piccadilly P1 Roadster. De remarcat ca, in perioada 1920-1928, Rolls-Royce a incercat sa-si consolideze prezenta pe pamant american, fabricand 2.944 de unitati la fabrica de la Springfield. Tanarul a facut o adevarata pasiune din a-si conduce zilnic si a-si intretine corespunzator luxoasa decapotabila cu soft-top vopsita in verde. Masina a avut parte de o restaurare completa a caroseriei si de reconstructia motorului, in 1988.

Rolls-Royce i-a recunoscut meritele in 1994, cand i-a acordat venerabilului automobilist un trofeu Spirit of Ecstasy din cristal, pentru indelungata “cariera” la volanul unui RR. Pana in anul 2005, Allen Swift parcursese peste 170.000 de mile, conform odometrului analogic de la bordul masinii sale. La acel moment a fost declarat ca fiind cea mai in varsta persoana in viata care detine un automobil pe care l-a achizitionat ca nou.

Domnul Swift s-a stins din viata chiar in 2005, insa povestea nu s-a oprit atunci. El a donat masina Muzeului Lyman & Merrie Wood, institutie care se ingrijeste de istora localitatii Springfield. Donatia a cuprins si suma de un million de dolari, bani necesari pentru realizarea unei noi expozitii in cadrul muzeului, care sa spuna povestea exemplarului Rolls-Royce fabricat in orasul din Massachusetts. In prezent, minunatul Piccadilly P1 Roadster care i-a apartinut domnului Swift este piesa centrala a Colectiei Transporturi din cadrul muzeului.

Distribuie acest articol!