Aston Martin Rapide S
27.01.2013
        
Distribuie acest articol!   

Aston Martin a profitat de revizuirea modelului Rapide, pentru a lansa o noua versiune, supranumita "S" si cu inzestrata cu 81 CP in plus. Rapide S arboreaza un nou design la partea frontala si in spate, inspirat de la ultimele productii sportive ale marcii.

Binecunoscutul calandru cu lamele orizontale abandoneaza conturul traditional, in favoarea celui afisat de V12 Zagato. Portbagajul a fost reproiectat, iar noile jante pe 20 de inch se remarca si ele de la prima vedere. La interior, in schimb, modificarile sunt imperceptibile. Designul este acelasi, dar paleta de culori a fost imbunatatita.

Platforma VH din aluminiu, ajunsa la a patra generatie, pastreaza si pentru aceasta versiune motorul V12 de 5.935 cmc. Puterea maxima a crescut de la 477 la 558 CP si este atinsa la 6.750 rot/min. Iata si performantele noului Rapide S: 0-100 km/ora in 4,9 secunde (fata de 5,2), iar viteza maxima a crescut de la 295 la 306 km/ora, in conditiile in care consumul si emisiile su scazut.

Prezentarea oficiala este programata in prima jumatate a lunii martie, la Salonul de la Geneva 2013. Comercializarea va demara la primavara, cand vor fi anuntate si preturile.

Distribuie acest articol!