Bentley Continental GT3 - intoarcerea la motorsport
07.01.2013
        
Distribuie acest articol!   

La 10 ani dupa prezentarea spectaculosului concept Continental GT, la Salonul de la Paris, Bentley repeta istoria, de data aceasta cu versiunea de curse, GT3. Modelul de competitie este in plina dezvoltare la uzina din Crewe, iar semnalul este cat se poate de clar: dupa istorica victorie de la Le Mans, din 2003, Bentley revine in motorsport.

Este remarcabil si faptul ca acest Continental GT3 ramane fidel filozofiei marcii, de a dezvolta masini de curse pornind de la modele existente deja in productia de serie. „Noul GT Speed este modelul perfect pentru a-l converti intr-unul de curse, avand un potential imens in acest sens. Continental GT3 va arata lumii de ce este capabil un Continental GT in cea mai extrema forma a sa si va asigura un fundament solid pentru planurile Bentley in motorsport pe termen lung”, a declarat Wolfgang Schreiber, presedintele companiei.

Conceptul Continental GT3 profita, asadar, de performantele exceptionale ale celui mai rapid Bentley „de strada” produs vreodata, coupe-ul Continental GT Speed. In acelasi timp, adopta o serie de modificari si imbunatatiri (transmisie, aerodinamica), pentru a fi in ton cu regulamentele sportive. Debutul pe circuitele de curse este asteptat undeva la finele anului 2013, cu o versiune GT conforma cu regulamentele FIA, fiind luate in calcul si seriile de anduranta. Pana atunci, va urma un program intensiv de teste.

Distribuie acest articol!