Mercedes E 63 AMG - prima imagine
10.01.2013
        
Distribuie acest articol!   

Intr-o fotografie “de familie”, cu toate versiunile 2013 cu facelift ale Clasei E, apare si varful de gama, E 63 AMG. Este o surpriza, avand in vedere ca, pana acum, Mercedes a prezentat detalii doar despre sedan, break, coupe si cabrio, pastrand tacerea in legatura cu cea mai performanta varianta.

Cu doar cateva zile inainte de premiera mondiala, din cadrul Salonului de la Detroit, asadar si versiunea AMG este dezvaluita, insa oarecum discret. Imaginea a fost realizata pe circuitul de testare Stuttgart-Unterturkheim.

Momentan Mercedes nu a dat detalii tehnice despre noul model, insa din comentariile asociate cu aceasta fotografie, pe pagina de Facebook a constructorului, este certa prezenta transmisiei integrale 4Matic. O noutate inedita, rezervata, probabil, versiunii sedan E 63 AMG. Propulsorul va fi V8 de 5.5 litri biturbo, dupa cum se poate vedea pe inscriptia de pe aripa, cu puterea de cel putin 525 CP.

Imaginea ne permite sa descoperim, in parte, kit-ul aerodinamic, cu prize de aer enorme, calandrul cu o singura lamela orizontala si logo-ul pozitionat central. Jantele cu design nou si interiorul revizuit completeaza acest facelift.

UPDATE: La scurt timp dupa postarea articolului de mai sus, Mercedes a difuzat primele detalii oficiale, insotite de un set de imagini. Conform primelor informatii oficiale, versiunea “de baza” a motorului V8 de 5,5 litri biturbo este de 557 CP (in crestere cu 32 CP) si 720 Nm  (cu 20 Nm in plus). Va exista insa si o versiune S, care va inlocui vechiul Pack Performance, de 585 CP si 800 Nm. Transmisia integrala cantareste doar 70 kg in plus si are un raport de transmitere a puterii de 33/67. Acceleratia 0-100 km/ora se realizeaza in 4,2 secunde pentru E63 AMG cu 557 CP, in 3,7 secunde pentru versiunea de 557 CP 4Matic si 3,6 secunde pentru S de 585 CP, cu 4Matic. Viteza maxima este limitata la 250 km/ora.

Mai jos, un film de prezentare si galeria foto cu primele imagini oficiale.

Distribuie acest articol!