VW CrossBlue concept, un Touareg cu 7 locuri
16.01.2013
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a prezentat acest concept in cadrul editiei din acest an a Salonului de la Detroit. Inca de la prima vedere se dezvaluie ca un Touareg cu ampatament marit, genul de SUV tipic pentru piata nord-americana. La o privire mai atenta, insa, descoperim un model nou, complet redesenat.

CrossBlue preconizeaza un viitor SUV care ar urma sa se intercaleze intre Tiguan si viitorul Touareg, acesta din urma fiind, pe viitor, mai mare si mai scump decat actuala generatie. Dezvoltat pe noua platforma MQB, CrossBlue masoara 4,99 m lungime, 2,01 m latime si 1,73 m inaltime. Principalul rival al versiunii de serie va fi, fara indoiala Ford Explorer.

Chiar daca intr-una din imaginile de aici, interiorul este prezentat intr-o configuratie cu 6 fotolii individuale, Volkswagen precizeaza ca, pe viitor, linia mediana de scaune va putea fi prevazuta cu 3 locuri, astfel ca la bord vor putea urca pana la 7 persoane.

In privinta  motorizarii, CrossBlue este un hibrid cu un motor diesel TDI de 190 CP, combinat cu doua agregate electrice, unul de 54 CP, in fata, celalalt de 114 CP, in spate. Cutia de viteze este DSG cu dublu ambreiaj, in timp ce transmisia integrala este asigurata de motoarele electrice, o combinatie intalnita deja pe un alt concept VW, Cross Coupe.

Distribuie acest articol!