Audi isi va dubla gama SUV pana in 2020
28.02.2013
        
Distribuie acest articol!   

In incercarea de a recupera intarzierea fata de concurentii directi BMW si Mercedes, Audi si-a propus sa-si dubleze numarul de modele SUV din gama, pana in 2020. Se stie, BMW ofera X1, X3, X5, X6 si in curand va fi si X4, iar Mercedes are in gama modelele G, GL, GLK si ML, la care se vor alatura GLA, GLC (GLK cu doua usi) si, foarte probabil, inca un 4×4 “veritabil”. In fata acestor avalanse de modele, Audi nu are de ales!

Deocamdata cu doar trei modele in gama SUV, Q3, Q5 si Q7, Audi nu are cum sa dea o replica pe masura concurentei. Lucrurile s-ar putea schimba in urmatorii ani, prin aparitia noilor modele Q2, Q4 si Q6. Primul a fost deja prefigurat de conceptul Crosslane Coupe, prezentat la ultima editie a Salonului de la Paris. Celelalte doua vor concura cu noile X4 si X6 de la BMW.

In prezent, modelele SUV reprezinta 25% din totalul vanzarilor Audi. In viitorul, planurile sunt ca aceasta cifra sa creasca pana la 40%. Cat despre capacitatile de productie, noua fabrica Audi din Mexic, unde deja se asambleaza Q5, ar putea produce, in urmatorii ani, si viitorul Q6.

Distribuie acest articol!