Chevrolet Trax, gata de lansarea europeana
03.02.2013
        
Distribuie acest articol!   

Este posibil sa nu fie vorba doar despre dimensiuni, dar s-a constatat o predilectie a clientilor din Europa Centrala si de Vest pentru autovehicule de dimensiuni mai mici, compacte, dupa cum indica explozia vanzarilor din segmentul mini SUV-urilor.

Vanzarile din cadrul acestui segment au contrazis tendinta de scadere a industriei auto in Europa, crescand de la 130.214 de autovehicule in 2008, ceea ce reprezinta o cota de piata de 0,7%, la putin sub 264.000 in 2012, sau o cota de piata de aproape 2%.

Toate semnalele converg catre o crestere a cotei de piata nemaiintalnita in cadrul acestui segment. Se prevede o crestere a vanzarilor cu peste 100% pana in anul 2018 si a cotei de piata pana la 2,8%.

Prin noul Trax, Chevrolet va introduce pe piata un adversar care a fost creat special pentru a satisface cerintele cumparatorilor a caror viata se desfasoara cu precadere in orasele moderne. „Modelul Trax permite marcii Chevrolet sa patrunda pe segmentul in crestere al SUV-urilor de dimensiuni mici si ofera flexibilitatea, consumul redus de carburant si manevrabilitatea pe care si le doresc aventurierii oraselor”, a declarat Susan Docherty, presedinte si director general al Chevrolet Europe.

Modelul Trax va fi disponibil la dealerii Chevrolet din Romania din luna septembrie a acestui an, cu o gama de trei sisteme de propulsie: un motor pe benzina de 1,4 litri cu supraalimentare, ce dezvolta o putere de 140 CP si genereaza un cuplu de 200 Nm, un motor pe benzina de 1,6 litri cu putere de 115 CP si cuplu de 155 Nm si un motor turbo diesel de 1,7 litri si 130 CP, cu un cuplu de 300 Nm.

Tractiunea integrala este disponibila pentru modelele Trax echipate cu motorul turbo pe benzina de 1,4 litri si cel diesel, de 1,7 litri. Lungimea de 4,25 metri si latimea de 1,77 metri il fac ideal atat pentru mediul urban, cat si pentru conducerea pe drumurile de tara.

Dat fiind ca primul SUV din toate timpurile a purtat cu mandrie emblema papionului, nu este surprinzator faptul ca Chevrolet a demarat un astfel de proiect. Compania este recunoscuta pe scara larga drept creatoarea acestui gen de autovehicule, primul model fiind Suburban, lansat in 1935.

Chevrolet Captiva este fratele mai mare al modelului Trax si doar unul dintre SUV-urile produse de Chevrolet. Gama din S.U.A include modelele Avalanche, Colorado, Equinox, Silverado, Suburban, Tahoe si Traverse.

Distribuie acest articol!