Noul Nissan Note, din toamna
20.02.2013
        
Distribuie acest articol!   

Nissan a prezentat primele imagini cu a doua generatie a modelului Note, in versiunea pentru piata europeana. Oficial, noul model va fi lansat peste cateva zile, la Salonul de la Geneva.

Comparativ cu predecesorul sau, noul Note are mai degraba o alura de hatchback si mai putin una de mini-MPV. Scopul acestei schimbari de look se explica prin dorinta constructorului de a concura cu cat mai multe modele supermini traditionale, precum Ford Fiesta sau Renault Clio.

Construit in Marea Britanie, Note vine cu o serie de imbunatatiri cosmetice si mecanice. La interior, plansa de bord are acelasi aspect ca cea nord-americana, lansata si ea recent, cu ocazia Salonului de la Detroit. Gratie materialelor folosite si desenului de la noua consola centrala, aspectul general este mai apropiat de cel al automobilelor premium.

In Europa, Note este oferit cu motorul pe benzina de 1,2 litri in 3 cilindri, care in versiunea standard furnizeaza 80 CP, iar supraalimentat (DIG-S) dispune de 98 CP. Gama de motorizari este completata de motorul turbodiesel in 4 cilindri de 1,5 litri, de provenienta Renault.

Noul Note va fi disponibil in versiunile de echipare Visia, Acenta si Tekna si va fi dotat cu o serie de sisteme electronice de asistenta. Productia va demara la vara, in uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie. Livrarile vor demara abia in toamna lui  2013.

Distribuie acest articol!