O limuzina pentru Vladimir Putin
25.02.2013
        
Distribuie acest articol!   

Vladimir Putin se afla de ceva vreme in cautarea unei noi limuzine, pe care sa o foloseasca in calitatea sa oficiala de presedinte al Rusiei. Onoarea de a fi furnizor al Kremlinului i-a revenit, decenii la rand, constructorului rus ZiL.

Anul trecut, in septembrie, ZiL a prezentat prototipul 4112-P (vezi filmul de mai jos, realizat de Forbes Russia), ale carui dotari sunt demne de o limuzina prezidentiala. Cu toate acestea, masina nu l-a impresionat pe Putin!

Se speculeaza acum ca viitoarea limuzina prezidentiala ar putea fi construita de un alt producator rus. Al doilea nume pe lista ar fi Marussia, cunoscut datorita unor tentaive din domeniul de supercar si, mai nou, prin implicarea in Formula 1. Un alt nume vehiculat este Gaz, a carui propunere va fi gata de prezentare abia in 2014 si va avea la baza platforma tehnica a unui… Audi A8.

Deocamdata, cei de la Marussia au initiat un concurs de design a carui finala urmeaza sa aiba loc pana pe 1 mai, cand va fi anuntat castigatorul. Va fi interesant de vazut, mai apoi, daca ideea va fi dusa mai departe si vom vedea si un concept de limuzina prezidentiala semnat Marussia Motors.

Distribuie acest articol!