Opel are un nou presedinte
04.02.2013
        
Distribuie acest articol!   

Karl-Thomas Neumann, un vechi director de la Volkswagen, a fost numit presedintele Opel. Principala sa misiune: sa opreasca declinul care ameninta tot mai serios insasi existenta marcii. Neumann isi va prelua functia incepand de la 1 martie 2013.

In varsta de 51 de ani, Karl-Thomas Neumann ii succede lui  Thomas Sedran, care este presedinte interimar din iulie anul trecut, in urma demisiei surpriza a lui Karl-Friedrich Stracke, care a ocupat aceasta functie doar 15 luni. Totodata, Neumann a fost numit presedinte General Motors (GM) Europe si vicepresedinte General Motors, functii ocupate pana acum de presedintele Consiliului de Supraveghere Opel, Steve Girsky.

Sarcina lui Neumann este una de-a dreptul descurajanta, pentru ca subsidiara europeana a GM se confrunta cu cea mai dura criza din istoria sa. Deficitul cronic, vanzarile in picaj si inchiderea unor uzine si-au pus amprenta pe evolutia Opel din ultima perioada. Cu toate acestea, gigantul american si noul presedinte Opel afiseaza un oarecare optimism, sperand sa readuca marca pe profit pana la mijlocul deceniului curent.

Distribuie acest articol!