SEAT Leon SC - mai scurt, mai tineresc
13.02.2013
        
Distribuie acest articol!   

La cateva luni de la prezentarea noii generatii Leon, construita pe platforma MQB a Grupului Volkswagen, SEAT dezvaluie cea de-a doua versiune constructiva a noului model, cea in 3 usi. Este o versiune mai tinereasca a “Golfului spaniol”, denumita SC, de la Sports Coupe.

Asadar, spre deosebire de precedenta generatie, noul Leon va avea si o declinare coupe, precum si una break. Motorizarile sunt preluate de la versiunea de baza, in 5 usi, cu puteri cuprinse intre 86 si 184 CP. De asemenea, in gama se regaseste economicul turbodiesel 1.6 TDI de 105 CP, cu un consum declarat de 3,8 l/100 km si emisii de CO2 de doar 99 g/km.

Principala diferenta intre SC si caroseria in 5 usi este ampatamentul micsorat cu 35 mm. SEAT Leon SC masoara 4,23 m lugime si are un interesant efect vizual de alungire datorat spatelui curbat. Volumul portbagajului este neschimbat – 380 litri. Vor fi disponibile binecunoscutele versiuni de echipare (Reference, Style, FR) si, chiar daca nu au fost detaliate echiparile, este de asteptat ca acestea sa coincida cu cele de la versiunea in 5 usi.

Distribuie acest articol!