Suzuki lanseaza noul crossover compact
07.02.2013
        
Distribuie acest articol!   
Dupa ce a prezentat conceptul S-Cross, in toamna anului trecut, la Paris, Suzuki va dezvalui nou sau crossover compact in versiunea finala, de serie, in cadrul Salonului de la Geneva, de luna viitoare. Noul model va inlocui actualul SX4, insa se va incadra intr-o clasa superioara, cel putin din perspectiva dimensiunilor.
 
Va masura 4,30 m lungime (fata de 4,15, cat are SX4 AWD), 1,84 m latime (cu 85 mm mai mult) si va beneficia de un ampatament marit pana la 2,60 m. Se va incadra, asadar, in segmentul C crossover (compact), unul care a devenit extrem de comeptitiv, cu multe modele de succes, precum Volkswagen Tiguan, Toyota RAV-4, Nissan Qashqai sau Hyundai ix35.
 
 
De altfel, Suzuki precizeaza intr-un comunicat de presa ca noul model, despre numele caruia nu se aminteste deocamdata nimic, va fi polivalent si va beneficia de unul dintre cele mai voluminoase portbagaje din aceasta clasa. Constructorul este laconic in privinta motorizarilor, dar precizeaza ca noul SUV va fi dotat cu ultima generatie de transmisie integrala.
 
Din cele doua imagini teaser si filmul de mai jos descoperim si cateva detalii de stil si dotari exterioare – alura de coupe, elemente de design preluate de la Kizashi, precum grupurile optice, care beneficiaza de tehnologie LED. Aparitia pe piata este prevazuta pe parcursul acestui an. Va fi interesant de vazut si pretul la care va fi oferit acest crossover compact.

Distribuie acest articol!