CNR: Prima victorie pentru Delecour, in 2013
26.03.2013
        
Distribuie acest articol!   

Desfasurata in conditii meteo extreme, de genul celor de la Raliul Monte Carlo, prima etapa a Campionatului National de Raliuri, editia 2013, s-a incheiat cu primele 30 de puncte marcate in clasamentul general al campionatului de echipajul francez Francois Delecour – D. Savignoni. Desfasurat pe asfaltul de pe Paraul Rece, Rasnov, Sinca Noua, Poiana Marului, Babarunca – Cheia sau valea Poienii Brasov, Tess Rally a avut un coeficient de 1,2, deci campionul national en titre isi adjudeca 30 de puncte in debutul campionatului.

Conditiile meteo dificile, zapada abundenta de pe majoritatea probelor, dar si imposibilitatea utilizarii anvelopelor cu cuie au dus la un numar impresionant de abandonuri in Tess Rally. Etapa de asfalt brasoveana a debutat cu 53 de piloti la start si s-a incheiat cu numai 35 trecand linia de sosire. Printre abandonuri s-au numarat si brasoveanul Dan Girtofan, clujeanul Bogdan Marisca, pilotul Napoca Rally Academy, Marco Tempestini, toti favoriti la titlul actualului sezon competitional si cu sanse reale la podium.

Incheind superspeciala din prima zi a competitiei cu cel mai bun timp, Bogdan Marisca a fost nevoit sa abandoneze inca de pe prima proba a zilei secunde. La fel si cei mai importanti competitori ai sai.

Dupa proba speciala Babarunca, Vali Porcisteanu a impus ritmul cursei, conservandu-si un avantaj de 4 secunde in fata principalului sau urmaritor, Francois Delecour, pana in ultima proba a zilei. Dupa o scurta iesire in decor, favoritul la prima pozitie a podiumului isi pierde astfel sansa de a fi castigator pentru a patra oara raliul brasovean si cedeaza prima treapta a podiumului experimentatului pilot francez.

Urmarit de ghinionul problemelor tehnice, Gergo Szabo a trecut linia de sosire cu al treilea timp al cursei, la un ecart de 1 minut si 44,1 secunde de primul clasat. Aceasta clasare ii aduce pilotului maghiar primele sale 18 puncte in clasamentul general al CNR Dunlop 2013.

Pe locul secund a venit echipajul maghiar D. Botka – P. Mihalik, sosit in raliu la doar 15,4 secunde in fata deja binecunoscutului G. Szabo. Fara sa fie la prima sa experienta pe zapada, David Botka a strans la Brasov si 21,6 puncte la general in CNRD 2013. Pentru actualul sezon, pilotul maghiar nu si-a exprimat insa intentia de a mai participa si la alte etape in afara celor de la Arad si Odorheiu Secuiesc.

Dupa o spectaculoasa iesire in decor pe ultima proba a etapei, Vali Porcisteanu a venit al saselea in Tess Rally, dupa Edwin Keleti si tanarul Simone Tempestini.

Urmatoarea etapa a CNR Dunlop 2013 va avea loc la Timisoara, in perioada 12-13 aprilie.

Distribuie acest articol!