Eleganta pe malul Lacului Como
28.03.2013
        
Distribuie acest articol!   

In weekend-ul 24-26 mai 2013, doua domenii spectaculoase din Cernobbio – Grand Hotel Villa d’Este si Villa Erba -, pe malul Lacului Como, vor fi transformate din nou intr-o scena unica pentru cele mai frumoase automobile si motociclete din trecut si pentru cele mai extravagante concepte ale prezentului. Concorso d’Eleganza Villa d’Este a fost organizat prima data in 1929, chiar in aceeasi locatie, iar in prezent este considerat unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din lume. De-a lungul weekend-ului, programul este unul vast, care – in egala masura – pastreaza ambianta exclusivista pentru cei implicati si ofera ocazia publicului larg sa experimenteze "Classic Weekend" pe malul Lacului Como, in compania pasionatilor de masini si motociclete de epoca. Sambata, pentru invitatii pe domeniul Grand Hotel Villa d’Este, este organizat Concorso pentru automobile, in timp ce, vineri seara, gradinile de la Villa Erba vor fi deschise tuturor pasionatilor de masini si motociclete pentru cinema in aer liber. Tot la Villa Erba, sambata si duminica sunt organizate zilele publicului.

Concorso di Motociclette – sectiunea care, din 2011, s-a alaturat celei dedicate automobilelor – va avea loc si in acest an pe domeniul Villa Erba, nu departe de Hotelul Cornt din Cernobbio. Participantii vor incepe programul sambata, cu o parada care va porni de la Hotel Cornt, va trece prin Piazza Cavour din Cernobbio si se va incheia la Villa Erba. Escorta politiei locale si motociclistii imbracati in tinute de epoca vor face ca totul sa fie o experienta memorabila pentru participanti si spectatori. Concorso pentru motociclete va avea loc duminica dupa-amiaza – cu participarea directa a publicului prezent – pe scena centrala din gradinile Villa Erba. Cei aproximativ 30 de participanti sunt impartiti in cinci categorii diferite (in functie de perioada si design), iar cei trei castigatori ai claselor din fiecare categorie vor fi prezentati public si vor fi premiati. Dintre castigatorii claselor va fi desemnat castigatorul absolut (Best of Show), care va fi ales de un juriu international. O expozitie care va prezenta momentele importante din istoria de 90 de ani a BMW Motorrad va fi organizata la Villa Erba, pentru a sarbatori aceasta aniversare.

Renumita casa de licitatii RM Auctions va fi invitata la Concorso d’Eleganza Villa d’Este si in 2013. Aproximativ 45 de masini deosebite vor fi licitate la evenimentul de sambata seara, la Villa Erba. Spectaculoasa licitatie va cuprinde cateva modele foarte speciale, precum Bugatti Type 57 Ventoux (1937) sau Pininfarina Ferrari 330 GTC (1966).

Ca in fiecare an din 1929 incoace, punctul central al Concorso d’Eleganza va fi Grand Hotel Villa d’Este, unde exemplare superbe si rare ale artei auto vor incerca sa intre in gratiile oaspetilor si ale juriului. In 2013, 52 de automobile au fost selectate pentru competitie. Printre acestea, adevarate legende ale istoriei automobilului, precum Aston Martin DB4GT Zagato (1960), Lamborghini 350 GTV (1963) sau unul dintre cele doar patru exemplare Bugatti Type 57SC Atlantic (1938).

Distribuie acest articol!