Honda ar putea reveni in Formula 1
25.03.2013
        
Distribuie acest articol!   

Mai multe canale media dau ca foarte posibila revenirea constructorului japonez Honda in Formula 1, incepand cu sezonul 2015. Surse din interior au declarat ca presedintele Honda, Takanobu Ito, a anuntat ca gigantul nipon pregateste revenirea in Marele Circ, ca furnizor de motoare.

Se pare ca Honda a demarat deja dezvoltarea motorului care ar urma sa fie furnizat echipei britanice McLaren. Daca zvonurile se vor confirma, va fi pentru a doua oara in istoria F1, cand McLaren si Honda vor face echipa. Prima lor colaborare s-a consemnat intre 1988 si 1992, cand au castigat patru titluri supreme la constructori, avandu-i in echipa pe Ayrton Senna si Alain Prost.

Honda s-a retras din Formula 1 la finele sezonului 2008, in urma unor evolutii cu mult sub asteptari. Echipa a fost vanduta fostului director tehnic de la Ferrari, Ross Brawn, care i-a schimbat numele in Brawn GP. Paradoxal, in sezonul urmator (2009), fara a avea vreun sponsor de anvergura si folosind motoare Mercedes in regim de client, echipa lui Ross Brawn avea sa castige titlul mondial la constructori!

Distribuie acest articol!