Michelin si BMW Motorsport isi unesc fortele
08.03.2013
        
Distribuie acest articol!   

Michelin si BMW Motorsport isi vor uni fortele in 2013 pentru a concura in competitia American Le Mans Series (ALMS) si in cursa de 24 de ore de la Nurburgring. Masinile BMW Z4 GTE si BMW Z4 GT3 ale constructorului german vor fi echipate cu anvelope Michelin din gama Ultimate.

„Suntem incantati sa colaboram cu Michelin si credem ca echipele noastre, care concureaza cu BMW Z4 GTE si BMW Z4 GT3, vor avea un avantaj gratie experientei competitionale si calitatii renumite a anvelopelor acestei companii de marca”, a declarat Jens Marquardt, director BMW Motorsport. „Rezistenta si performantele anvelopelor joaca un rol crucial in sporturile cu motor. Cu Michelin ca partener, aceste doua aspecte reprezinta un atu”.

BMW Z4s, introdus in competitie de BMW Motorsport, va fi echipat cu anvelope 30/68-18 (fata) si 31/71-18 (spate). Anvelopele slick din gama Ultimate a companiei franceze vor fi disponibile in trei versiuni, cu compusi de cauciuc soft, medium si hard desi, conform regulamentului ALMS, va fi permis un singur tip de anvelopa pentru vreme umeda.

„BMW Z4s va rula cu anvelope pentru fata mai inalte (30/68-18, in loc de 30/65-18) pentru a permite noului nostru partener sa profite pe deplin de longevitatea anvelopelor Michelin”, a afirmat Serge Grisin, director al activitatilor competitionale din cadrul Michelin. „In ianuarie 2013, am inceput o serie de teste care au presupus colaborarea cu BMW Motorsport in vederea identificarii intervalelor de temperatura si a presiunilor optime pentru anvelopele noastre slick, dar si a configurarii noului BMW Z4. In acest fel vom putea fi siguri ca anvelopele si masina vor fi intr-o armonie perfecta, astfel incat echipa sa poata profita la maximum de intregul potential al masinii. Suntem onorati de increderea pe care ne-a acordat-o BMW Motorsport. Obiectivul nostru de a ne ridica la nivelul asteptarilor BMW Motorsport reprezinta o motivatie in plus pentru mine si echipa mea”.

Prima proba inclusa in calendarul competitional din 2013 va fi cursa de 12 ore de la Sebring, din Florida, SUA, din 16 martie.

Distribuie acest articol!