Skoda Octavia Combi s-a lansat la Geneva
13.03.2013
        
Distribuie acest articol!   
Noua Skoda Octavia Combi si-a celebrat premiera mondiala la Salonul Auto International de la Geneva 2013. Compania va introduce si versiunea cu tractiune integrala Skoda Octavia Combi 4×4. Prin cea de-a treia generatie Octavia, limuzina si combi, Skoda intentioneaza sa continue extinderea pozitiei sale la nivel international. In 2012, Skoda a livrat catre clientii sai 939.200 de autovehicule, ceea ce reprezinta un nou record de vanzari (o crestere de 6,8 procente in comparatie cu 2011).
 
"Octavia este modelul Skoda cu cele mai mari vanzari – sufletul marcii", declara Winfried Vahland, CEO Skoda. "La numai cateva saptamani de la premiera mondiala a noii limuzine Skoda Octavia, lansam, la Geneva, noua Skoda Octavia Combi si Skoda Octavia Combi 4×4. A treia generatie a acestui succes de vanzari de la Skoda impune noi standarde in ceea ce priveste spatiul, calitatea, designul, tehnologia si raportul pret/calitate. La fel ca si Octavia limuzina, versiunea Combi reprezinta un salt enorm si este acum, mai mult ca niciodata, o masina cu o serie de calitati caracteristice clasei medii, la un pret de clasa compacta. Cu noua Skoda Octavia si gama noastra mare si moderna de automobile, avem o baza de pornire foarte buna pentru intarirea pozitiei marcii noastre, inclusiv pe piete mai dificile,", declara Vahland.
 
Versiunea Combi este extrem de importanta pentru succesul modelului Octavia si in consecinta pentru succesul marcii, in general. Din cele 3,8 milioane de unitati de Skoda Octavia comercializate pana in prezent la nivel mondial, 1,3 milioane de autovehicule sunt atribuite versiunii Combi. Skoda Octavia Combi a devenit un succes de vanzari inca de la lansarea pe piata, in 1998, mai ales in Europa. 23,7 procente din totalul vanzarilor Skoda din Europa, in 2012, se datoreaza modelului Skoda Octavia Combi, precum si 25,2 procente din vanzarile din Europa de Vest. In Germania, cea mai mare piata din Europa pentru Skoda si cea de-a doua piata la nivel mondial ca marime, dupa China, cota de vanzari Octavia Combi, din vanzarile totale de Octavia, a fost de peste 92 de procente in 2012. Skoda Octavia Combi a fost anul trecut cea mai bine vanduta masina de import din Germania, cu 42.200 de automobile inmatriculate. In Elvetia, Skoda Octavia Combi a fost cea mai bine vanduta masina din segmentul combi, cu 9.446 autovehicule livrate.
 
Indiferent ca este vorba despre tractiune fata sau 4×4, noua Skoda Octavia Combi precum si versiunea limuzina incorporeaza cele mai bune calitati ale marcii: design atemporal si elegant, spatiu amplu pentru pasageri si bagaje, calitate, design precis, multe detalii Simply Clever, tehnologie inovatoare si un raport pret – calitate excelent. "Noua Skoda Octavia Combi reprezinta o completare excelenta in segmentul break-urilor compacte", declara Werner Eichhorn, membru in Consiliul de Administratie Skoda, responsabil pentru vanzari si marketing. "Masina combina perfect nivelul ridicat de functionalitate cu eleganta dinamica, ceea ce o face sa fie raspunsul perfect la cerintele din ce in ce mai exigente ale clientilor din aceasta clasa de autovehicule care se dezvolta atat de rapid la nivel mondial si mai ales in Europa", declara Eichhorn.
 
Noua Skoda Octavia Combi nu este doar considerabil mai mare decat versiunea precedenta, ci impune si noi standarde in clasa, in ceea ce priveste spatiului. In comparatie cu actuala Octavia Combi, volumul portbagajului a crescut cu 5 litri, ceea ce reprezinta cu 20 de litri mai mult decat in cazul limuzinei. Cu locurile din spate rabatate, volumul de incarcare din combi creste la o valoare impresionanta de 1.740 de litri (pana acum 1.655 de litri). De asemenea, numeroasele detalii Simply Clever joaca un rol important; de exemplu, podeaua portbagajului este dubla si, pentru prima data, aceasta ofera posibilitatea de reglare variabila.
 
Designul este dinamic si are o eleganta atemporala. Masina are o imagine rafinata, cu linii clare, proportii perfecte si precise. In plus, noua Skoda Octavia Combi include cea mai noua tehnologie. In ceea ce priveste siguranta, exista numeroase sisteme electronice de asistenta, precum si numeroase sisteme electronice de confort, infotainment si navigatie. In comparatie cu cele din generatia precedenta, noile motoare sunt cu pana la 17 procente mai eficiente in ceea ce priveste consumul de carburant. Gama de motoare disponibile pentru Octavia Combi consta din patru propulsoare pe benzina si patru diesel, inclusiv o versiune GreenLine, cu consum redus si emisii de CO2 de numai 88 g/km. Pentru Octavia Combi 4×4, care dispune de tractiunea integrala cu cea de-a cincea generatie a cuplajului Haldex, sunt disponibile trei motoare diferite.

Distribuie acest articol!