Facelift pentru Skoda Superb
04.04.2013
        
Distribuie acest articol!   

Dupa Rapid si a treia generatie Octavia, urmatoarea noutate in gama Skoda este versiunea facelift a varfului de gama, Superb. Obisnuita operatiune de revizuire de la mijlocul duratei de viata a modelului vizeaza ambele versiuni, limuzina si combi.

La exterior, acest facelift este lejer si vizeaza, in principal, grupurile optice, calandrul si (noul) logo. Retine atentia posteriorul in stil Audi A5 Cabriolet, cu tehnologie LED. Si la interior au fost operate unele revizuiri, cu scopul de a imbunatati calitatea. De pilda volanul, cu 3 sau 4 spite, este disponibil in nu mai putin de 9 versiuni. O alta noutate la interior este sistemul multimedia cu touchscreen de 6,5 inch si hard disk de 30 GB.

Superb continua sa impresioneze prin spatiul imens in zona picioarelor, la locurile din spate, cum rar se poate intalni chiar si la limuzinele de gama superioara! La facelift, volumul portbagajului a crescut de la 565 la 603 litri pentru limuzina, respectiv de la 595 la 633 litri la combi, cu posibilitati de extinere pana la 1.700, respectiv 1.865 litri.

In privinta motorizarilor, Skoda anunta o scadere a consumului in medie cu 19%. Toate propulsoarele diesel dispun de sistem start-stop si de recuperare a energiei cinetice la franare, la fel ca motorul pe benzina 1.4 TSI de 125 CP. Superb Greenline (1.6 TDI) are un consum mediu declarat de 4,2 litri/100 km. Motorul 2.0 TDI de 140 CP dispune de transmisie manuala in versiune 4×4, iar cel 2.0 TDI de 170 CP este cuplat cu transmisia cu dublu ambreiaj DSG6.

Noul Superb facelift va fi prezentat in premiera mondiala pe 19 aprilie, in cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Pe piata europeana va fi disponibil incepand din iunie 2013.

Distribuie acest articol!